Đurović: Tuzi prepoznata kao sredina u kojoj caruje multivjerski i multietnički sklad

Te univerzalne vrijednosti, navodi Đurović, koje predstavljaju temelj i najveće bogatstvo Crne Gore, stanovnici Tuzi bezrezervno čuvaju, time potvrđujući svoj građanski kapacitet i zrelost

1872 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom 1. septembra, Dana opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilu Kajošaju, odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

Đurović je poručila da se Danom opštine Tuzi obilježava povratak samostalnosti opštini.

Predsjednica Skupštine ističe da je opština Tuzi prepoznata kao sredina u kojoj caruje multivjerski i multietnički sklad, čime služi na ponos cijeloj državi.

Te univerzalne vrijednosti, dodaje ona, koje predstavljaju temelj i najveće bogatstvo Crne Gore, stanovnici Tuzi bezrezervno čuvaju, time potvrđujući svoj građanski kapacitet i zrelost.

"Uvjerena sam da će status punopravne opštine u predstojećem periodu kreirati još više mogućnosti za bolji i komforniji život građanki i građana opštine u podnožju Dečića. Takođe, računam i na nastavak partnerskog odnosa predstavnika dijaspore, koji se kontinuirano i snažno zalažu za prosperitet ovog kraja i njegovih žitelja", navodi se u njenoj čestitki.

Bonus video: