Abazović: Bogat turistički i humani potencijal Opštine Tuzi garant da će Crna Gora ostvariti evropske ciljeve

"Tradicionalno dobri poslovni, prijateljski i porodični odnosi koje mještani ovog kraja njeguju sa dijasporom i susjedima od fundamentalnog su značaja za državnu politiku inkluzivnosti, dijaloga i tolerancije, koju Crna Gora iskreno se trudi da realizuje na Zapadnom Balkanu i šire", kazao je Abazović

2634 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilu Kajošaju i građanima povodom proslave Dana te opštine.

U čestitki se navodi da su garanti da će Tuzi i Crna Gora ostvariti svoje evropske ciljeve- bogat humani, prirodni, agrarni i turistički potencijal Opštine, uz domaćinski i sinergetski odnos državne i lokalne uprave, koji podrazumijeva dosljedno sprovođenje politike održivog razvoja i dostizanje ideala socijalne pravde.

"Tradicionalno dobri poslovni, prijateljski i porodični odnosi koje mještani ovog kraja njeguju sa dijasporom i susjedima od fundamentalnog su značaja za državnu politiku inkluzivnosti, dijaloga i tolerancije, koju Crna Gora iskreno se trudi da realizuje na Zapadnom Balkanu i šire", kazao je Abazović.

On je istakao da se raduju sjajnim rezultatima njihovih sportskih radnika, kulturnih i prosvjetnih poslenika, "čije ambicije prevazilaze lokalne okvire".

"Ohrabreni ambicioznim najavama kompetitivnih stranih i domaćih investitora i realizacijom nekoliko konkretnih projekata u Vašoj Opštini, u uvjerenju da ćete uspješno zaokružiti sve započete projekte, a unaprijediti i ojačati postojeće, još jednom vam najsrdačnije čestitam Dan opštine", zaključuje se u čestitki.