Đukanović: Suživot građana Tuzi, Malesije i Crne Gore simbol sklada

"Vjerujem da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i da će još boljim korišćenjem prirodnih i privrednih resursa u saradnji sa Vladom, Glavnim gradom i drugim državnim organima, dati doprinos daljem ekonomskom razvoju i realizaciji programa koji obezbjeđuju nova radna mjesta za građane Tuzi"

2365 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 1. septembra – Dana opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kajošaju, odbornicima i građanima Tuzi.

"Suživot građana Tuzi, Malesije i Crne Gore simbol je multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, neprolaznih vrijednosti po kojima je naša zemlja prepoznatljiva u regionu i širom Evrope. Takvi čvrsti temelji u koje su duboko utkani i životi boraca Petog bataljona sastavljenog od Tuzana i ljudi iz okolnih mjesta, stameni su istorijski garant daljeg njegovanja antifašizma, bogatstva u različitosti i građanske demokratije u savremenoj Crnoj Gori", naveo je Đukanović.

Dan Opštine Tuzi, dodaje predsjednik Crne Gore, prilika je da se podsjeti na postignuća ostvarena u periodu nakon formiranja Opštine, "koja najbolje potvrđuju koliko je ta odluka bila promišljena i opravdana".

"Vjerujem da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i da će još boljim korišćenjem prirodnih i privrednih resursa u saradnji sa Vladom, Glavnim gradom i drugim državnim organima, dati doprinos daljem ekonomskom razvoju i realizaciji programa koji obezbjeđuju nova radna mjesta za građane Tuzi. Siguran da će Tuzi na ovaj način ostvariti svoje strateške okvire daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave", zaključio je Đukanović.

Bonus video: