Demokrate: Joković da se povuče sa funkcija, zašto ćute Đurović, Abazović, Paunović...

"Oće li ovaj Jokovićev emancipatorski narativ da nas ubrza u evropskim integracijama"

3956 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora poručila je da bi potpredsjednik Vlade i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković trebao da se povuče sa funkcija.

Iz te partije su naveli i da je "nevjerovatno da neki još uvijek nijesu uputili ni riječi osude pomenute izjave".

"A kamoli da su pozvali na akte koji podrazumijevaju snošenje odgovornosti – moralne i političke – za javno izgovorenu riječ. Stoga, pitamo se: zašto ćute nosioci najvažnijih državnih funkcija? Zašto ćuti gospođa Danijela Đurović? Zašto se ne oglašava predsjednik Vlade, Dritan Abazović? Gdje su nestali oni silni emancipatori iz "evropske" koalicije SNP-URA? Znači li to da je njima ovaj diskurs prihvatljiv? Zašto ćuti Milosava Paunović? Oće li ovaj Jokovićev emancipatorski narativ da nas ubrza u evropskim integracijama? I ponovo pitamo: zašto ne pozovete čovjeka koji sije mržnju u javnom prostoru da posle ovoliko javnih blamova odstupi sa funkcije i napusti politiku", navodi se u saopštenju Demokrata.

Joković je gostujući u jednoj TV emisiji, između ostalog kazao da "ne možete glasati za nekoga da vodi vašu djecu, ko nema svoju djecu. Ni kučeta, ni mačeta... Kakva odgovornost, prema kome? Pasoš u džep, mogu gdje god hoće da odu, a mi smo utemeljeni tu. Više ja i naš potpredsjednik Dragoslav Šćekić imamo djece nego čitav poslanički klub Demokrata".

Demokrate u saopštenju pitaju i "zašto bi neko iz evropske i emancipatorske koalicije SNP-URA reagovao na jedini adekvatni način kad u poslaničkom klubu SNP, i to lično predsjednik Kluba, može da izjavi da, “pošto je nauka toliko uznapredovala”, svaki građanin ima pravo da bira pol djeteta".

"Ni tada, nemušto izvinjenje za ovakvo nešto nije ni izbliza bilo očekivan i dovoljan ishod. Najzad, sjetimo se najprizemnije uvrede koju je u Plenarnoj sali Skupštine odlazeći ministar zdravlja, Jokovićev partijski kolega, Šćekić uputio šefu poslaničkog kluba Demokrata, Borisu Bogdanoviću, dok ih je ovaj raskrinkavao pred licem javnosti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: