Koprivica: Đurović zaboravila da je zajedno sa URA blokirala izbor sudija Ustavnog suda

"Jedna fotelja ne smije biti prepreka da se izborna volja građana od 30. avgusta realizuje. Ukoliko gospođa Đurović isto ne učini, to će biti jasan znak da je SNP u vječnom zagrljaju sa DPS-om"

10721 pregleda 28 komentar(a)
Koprivica, Foto: Luka Zeković
Koprivica, Foto: Luka Zeković

Poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica kazao je da je predsjednica Skupštine i funkcionerka Socijalističke narodne partije (SNP) danijela Đurović "zaboravila da je zajedno sa URA blokirala izbor sudija Ustavnog suda".

Đurović je ranije danas kazala da nije razgovarala sa Koprivicom, koji je i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu oko nastavka procedure izbora članova Sudskog savjeta...

"Žao mi je što gospođa Đurović poslije 100 neslavniih DPS dana vlasti nije savladala proceduru izbora članova Sudskog savjeta, te što je ista zaboravila da je zajedno sa URA blokirala izbor sudija Ustavnog suda. Gospođo Đurović, postupak pred Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu po pitanju izbora članova Sudskog savjeta je zavšen. Sjećate se kad ste zajedno sa DPS glasali i vi i URA četiri identična kandidata, odbijajući dijalog i dogovor sa pobjednicima izbora", naveo je Koprivica.

Dodao je da navedeno ide u prilog njihovom pozivu da Đurović svojom ostavkom "raskine koalicioni aranžman SNP-a sa DPS-om".

"I omogući primjenu danas potpisanog Sporazuma. Jedna fotelja ne smije biti prepreka da se izborna volja građana od 30. avgusta realizuje. Ukoliko gospođa Đurović isto ne učini, to će biti jasan znak da je SNP u vječnom zagrljaju sa DPS-om", zaključio je Koprivica.

Bonus video: