Milatović: Bilo bi dobro da Radulović pojasni koje su to ekonomske odluke 42. Vlade bile štetne za građane i privredu

"Ili onda kada smo donijeli programski budžet i uštedjeli 200 miliona eura, ili onda kada smo oporavili turizam iznad svih očekivanja na 760 miliona eura, ili kada smo osnovali Fond za inovacije i napisali Zakon o kreditno-garantnom fondu (koji je Damjanović kasnije stopirao)"

19212 pregleda 65 komentar(a)
Milatović, Foto: Luka Zeković
Milatović, Foto: Luka Zeković

Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja, napisao je na Tviteru da bi bilo dobro da profesor Branko Radulović pojasni koje su to ekonomske odluke iz mandata 42. Vlade bile štetne za građane i privredu.

On je reagovao nakon intervjua koji je Radulović dao "Vijestima".

Milatović se zapitao da je da li je to ona odluka kada su, kako je naveo, obezbijedili dvogodišnje finansiranje nedostajućih sredstava po istorijski najmanjoj kamatnoj stopi.

"Ili onda kada smo donijeli programski budžet i uštedjeli 200 miliona eura, ili onda kada smo oporavili turizam iznad svih očekivanja na 760 miliona eura, ili kada smo osnovali Fond za inovacije i napisali Zakon o kreditno-garantnom fondu (koji je Damjanović kasnije stopirao)", napisao je Milatović.

Nastavio je u sličnom tonu...

"Ili onda kada smo opet ustanovili dječje dodatke, ili onda kada smo obezbijedili besplatne udžbenike, ili onda kada smo uz pomoć turističkih vaučera pokrenuli domaći turizam, ili onda kada smo kroz program Evropa sad povećali plate i smanjili poresko opterećenje. Ili onda kada smo kreirali najveći agro budžet i budžet za zdravstvo", dodao je Milatović.

Zaključio da ne bi volio da je zbog dugogodišnjeg poslaničkog staža "profesor sa naučnog prešao na demagoški pristup javnog komuniciranja i odlučivanja".

"Jer to ne bi bilo dobro za demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore", kaže Milatović.

Bonus video: