Nova Budva: Nepovjerenje mora prestati, Budvani zaslužuju bolje

"Politika, po definiciji, nije loša. Lošu reputaciju su joj stvorili loši ljudi. Vremena za gubljenje nemamo. Budva se mora vratiti na lidersku poziciju u Crnoj Gori, za pregovarački sto se mora sjesti odmah"

5956 pregleda 20 komentar(a)
Nova Budva, Foto: Nova Budva
Nova Budva, Foto: Nova Budva

Nova Budva juče je formirala opštinski odbor i organe donošenja odluka.

"U susret lokalnim izborima, a s ciljem doprinosa normalizaciji odnosa među političkim subjektima u gradu, započinju sa predizbornim aktivnostima. Nova Budva, skoro pa tradicionalno, ulazi na teren kad je najteže. Kao i 2020.godine, kada smo, suprotno svim savjetima, istrčali protiv nerealno jačih protivnika i iznijeli teme o kojima se u tom trenutku nije govorilo", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli dok se na državnom niovu težilo demontaži sistema otuđenih partijskih elita, ovdje se grupa lokalpatriota borila da teme od značaja za grad dopru do onih gdje treba.

"Zadržavši kredibilitet, i dalje pričamo o istom, o boljoj Budvi za sve. Nova Budva i dalje zagovara raskrštanje sa lošim političkim praksama i ponovo, bez izuzetka, tražimo oslobađanje institucija sistema, racionalizaciju radnih mjesta u lokalnoj samoupravi i ozbiljnost i odgovornost među ljudima koji će voditi grad nakon 23. oktobra. Bez izuzetka, mora postojati koncenzus oko privrednog zamajca u gradu koji čini polovinu turističkog proizvoda cijele Crne Gore. Mora postojati koncenzus oko minimalnih uslova za stvaranje boljeg grada i zdravog ambijenta za sve Budvane", dodaju.

U Novoj Budvi, kako ističu, nema članova sa skrivenim ambicijama.

"Neukaljani, sposobni, mladi i obrazovani, samo u ovom ciklusu još snažniji, strpljivo čekamo na dostojanstveniji život grada koji je predugo patio. Osjećamo veliku zahvalnost prema svima koji su tokom ovog perioda slali riječi podrške i motivacije da nastavimo sa radom. Zaista, hvala na strpljenju i povjerenju, trudićemo se da ga opravdamo. Nova Budva je jedina i dalje usmjerena ka zajedničkom cilju: da Budva opet bude grad za koji su se borili naši preci, u kom mi danas podižemo djecu i u kom će naša djeca vaspitavati svoje potomstvo", kažu iz Nove Budve.

Navode da nikako ne žele da Budva bude grad iz kog će djeca odlaziti za boljim uslovima života.

"To je cijena koja je neprihvatljiva svim slobodnomislećim građanima naše Opštine. Budvani su dostojanstveni ljudi, dovoljno jaki, dovoljno hrabri da čuju istinu o tome gdje se sada nalazimo kao grad. Budvi je, konačno, potrebno poštenje i iskrenost u političkom životu. Niko ne bi trebao da ima smjelosti da se kandiduje ponovo dok ne izađe pred građane i, bez ustezanja, suoči se sa istinom. Nema više mjesta lažnim obećanjima i lažnim nadama. Ovaj grad zaslužuje bolje. Budvani zaslužuju bolje. Nepovjerenje mora prestati. Politika, po definiciji, nije loša. Lošu reputaciju su joj stvorili loši ljudi. Vremena za gubljenje nemamo. Budva se mora vratiti na lidersku poziciju u Crnoj Gori, za pregovarački sto se mora sjesti odmah. Ako vjerujemo da nas, Budvane, vezuje zajednička briga jednih za druge, onda je prednama hitan prioritet, jačanje lokalpatriotizma i okončavanje ove sramote po kojoj smo prepoznati u poslednje vrijeme", zaključuje se u saopštenju.

Opštinski odbor Nove Budve čine: Ilija Gigović, Bojana Rucović, Petar Vujović, Nikoleta Lutovac, Goran Pejović, Sanja Marković, Zoran Duletić, Dragana Zečević, Ivan Radonjić, Petar Golubović, Helena Vujović, Branislav Banjo Vukčević, Simona Rajković, Milan Pribilović, Radovan Bauk, Vesko Marković, Maja Milić, Mladen Gigović, Darko Banović, Zoran Knežević, Marija Stanišić, Vasilije Rucović, Bojan Pešić, Aleksandar Brajić, Željko Jovanović, Irena Šćepanović, Nikola Vukadinović, Mladen Gašić, Ratko Suknović, Mića Tatar, Danilo Vulević, Rade Zec, Dejan Ćeranić.

Bonus video: