EU: Hitno imenovati sudije Ustavnog suda, članove Sudskog savjeta i vrhovnog državnog tužioca

"Pohvaljujemo Crnu Goru za punu usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i očekujemo kontinuiranu posvećenost Crne Gore strateškom cilju evropskih integracija"

17459 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Delegacija Evrope unije u Crnoj Gori i diplomatske misije država članica EU u Crnoj Gori pozvali su sve političke aktere "da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU".

"Ovo je ključno za napredovanje u pristupnom procesu, što je strateško opredjeljenje velike većine građana Crne Gore. Zabrinuti smo zbog funkcionalnosti institucija i posebno ističemo hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, kako bi se obezbijedilo pravilno i efikasno funkcionisanje institucija Crne Gore, navodi se u zajedničkom saopštenju Delegacije Evropske unije zajedno s diplomatskim misijama država članica EU u Crnoj Gori.

Poručili su i da je budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji.

"Pohvaljujemo Crnu Goru za punu usklađenost sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU i očekujemo kontinuiranu posvećenost Crne Gore strateškom cilju evropskih integracija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: