Abazović ponovio apel da se što prije izabere sudija Ustavnog suda, članovi Sudskog savjeta i vrhovni državni tužilac

"Ovo je ključno za napredovanje u pristupnom procesu, što je strateško opredjeljenje velike većine građana Crne Gore", poručila je Delegacija Evropske unije

8693 pregleda 23 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović ponovo je uputio apel svim političkim partijama u Parlamentu da se što prije pristupi izboru sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i izboru vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu.

"To je obaveza koja je ostala i koju smo označili kao najvažniju za Vladu i za državu, ali s obzirom da mi ne možemo da odradimo posao kolega iz državnog Parlamenta, ali u dobrom duhu, možemo da uputimo još jedan apel da se pronađe rješenje koje je održivo, koje podržava najmanje dvije trećine poslanika i da se deblokiraju institucije koje imaju veze sa pravosuđem i pravdom", rekao je premijer na sjednici Vlade.

I Delegacija Evropske unije zajedno sa diplomatskim misijama država članica EU u Crnoj Gori pozvala je jutros sve političke aktere da se uključe u širok i konstruktivan dijalog kako bi se izgradio konsenzus i zajedno radilo na usvajanju i implementaciji reformi koje se odnose na EU.

"Ovo je ključno za napredovanje u pristupnom procesu, što je strateško opredjeljenje velike većine građana Crne Gore. Zabrinuti smo zbog funkcionalnosti institucija i posebno ističemo hitnu potrebu imenovanja sudija Ustavnog suda, članova Sudskog savjeta i Vrhovnog državnog tužioca, kako bi se obezbijedilo pravilno i efikasno funkcionisanje institucija Crne Gore", saopšteno je iz Delegacije.

Bonus video: