Održan sastanak stare parlamentarne većine

Ovo je bio treći sastanak u posljednjih osam dana, a inicirao ga je, kao i prethodne, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić

35467 pregleda 72 komentar(a)
Lekić, Foto: Željka Vučinić
Lekić, Foto: Željka Vučinić
Ažurirano: 10.09.2022. 16:30h

Predstavnici partija bivše parlamentarne većine održali su danas razgovore o rješavanju političke krize.

Sastanak, tokom kojeg su parlamentarci pokušati da dođu do kompromisa o izboru nove vlade i novog skupštinskog rukovodstva, počeo je nakon 13 sati u jednom od podgoričkih hotela.

Na sastanak, koji je bio zatvoren za medije, su došli Andrija Mandić (NOVA), Milan Knežević (DNP), Branko Radulović (PzP), Miodrag Lekić (DEMOS), Srđan Pavićević (CIVIS), Momo Koprivica, Zdenka Popović, Dragan Krapović i Danilo Šaranović iz Demokrata, Marko Milačić (Prava), Miloš Konatar i Zoran Mikić iz Građanskog pokreta URA, Vladimir Joković (SNP), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora).

Ovo je bio treći sastanak u posljednjih osam dana, a inicirao ga je, kao i prethodne, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

Mandić je u četvrtak saopštio da očekuje da do načelnog kompromisa nekadašnje većine dođe za vikend.

"Imamo obavezu, građani očekuju novu vladu i novo skupštinsko rukovodstvo. Postavili smo veoma težak zadatak. Dok se sve ne dogovori, ništa nije dogovoreno”, rekao je, navodeći da bi bio počastvovan ako bi bio novi premijer.

Bonus video: