DPS: Vlast od 30. avgusta što prije da ode, politička stabilnost koju smo obezbjeđivali uslov ekonomske stabilnosti

"Osim što ništa nijesu umjeli da pokrenu, ono što smo mi započeli oslobodioci opijeni vlašću i revanšizmom su zaustavili"

6112 pregleda 28 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Vlast od 30. avgusta 2020. treba što prije da ode. Politička stabilnost koju je obezbjeđivala Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim koalicionim partnerima, uslov je ekonomske stabilnosti, koja nam je prijeko potrebna.

To DPS navodi u saopštenju dostavljenom medijima.

"U suprotom čeka nas baš ona spržena zemlja, koju su oslobodioci opijeni nedobronamjernošću prema Crnoj Gori, prizivali još prije dvije godine", dodaju iz ove partije.

Kako kažu vlast formirana 30. avgusta na dobrom je putu da rastjera sve investitore iz Crne Gore.

"Tako je naša država za samo dvije godine od atraktivne investicione destinacije postala zemlja koju investitori napuštaju i izbjegavaju, iako i laik zna da investicije omogućavaju punjenje budžeta i da će nas ovakav odnos prema onima koji žele da ulože u našu državu, skupo koštati", piše u saopštenju.

Navode i da je promjena vlasti od prije dvije godine dovela je do zaustavljanja kapitalnih projekata, bez kojih nema razvoja.

"Nema novih planova, nema novih puteva, nema novih investicija, nema razvoja. Nema javnih radova, a Uprava za saobraćaj samo završava projekte koje smo mi počeli. Osim što ništa nijesu umjeli da pokrenu, ono što smo mi započeli oslobodioci opijeni vlašću i revanšizmom su zaustavili. Stopiran je razvoj sjevera, blokirano je unaprijeđenje zimskih skijališta, a na to se nadovezuju i propali hotelski projekti koji imaju smisla samo ako se gradi infrastruktura", kažu iz DPS.

DPS smatra i da je Crna Gora poslije dvije vlade, Krivokapićeve i Abazovićeve, "došla u fazu pred bankrot".

"Sa zdravstvom bez ljekova i opreme, sa napuštenim projektima, bez investitora, bez mogućnosti bilo kakvih ulaganja u kulturu i obrazovanje. Dakle, oslobodioci su spržili zemlju i došli do faze da su ugrožene javne finansije, da nema novca za prosvjetu, zdravstvo, da dok druge države gledaju kako da dodatnim izdvajanjima pomognu građane, mi gledamo kako da ne bankrotiramo. Abazovićevi ministri krivicu prebaciju na Krivokapićeve, i obrnuto. Niko od njih nema elementarnu odgovornost za ekonomski sunovrat države koji su priredili svojim populističkim, revanšističkim, nedobronamjernim odnosom prema ekonomiji Crne Gore", navode.

Zaključuju da građani moraju da znaju da situacija u kojoj se Crna Gora nalazi prevazilazi politiku.

"To je jedno ekonomsko mrcvaranje države koje vodi do urušavanja javnih finansija i rizika od nedostatka budžetskih sredstava za elementarne potrebe", kažu iz DPS.