Đukanović: Crna Gora i Kosovo čvrsto na principima očuvanja stabilnosti i evropske perspektive regiona

"Razgovor sa predsjednicom Vjosom Osmani o bilateralnim pitanjima i razvoju situacije u regionu"

3953 pregleda 6 komentar(a)
Detalj tokom razgovora, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Detalj tokom razgovora, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Razgovor sa predsjednicom Vjosom Osmani o bilateralnim pitanjima i razvoju situacije u regionu. Crna Gora i Kosovo čvrsto na principima očuvanja stabilnosti i evropske perspektive regiona", objavljeno je na Tviter nalogu Đukanovića.

Đukanović že danas učestvovati na plenarnoj sesiji lidera Brdo-Brioni Procesa.

Đukanović će, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na poziv predsjednika Slovenije i Hrvatske Boruta Pahora i Zorana Milanovića učestvovati na sastanku lidera Brdo-Brioni Procesa.

"Sastanak na Brdu kod Kranja, kako je najavljeno, biće fokusiran na neophodnost ubrzanja procesa proširenja i posljedice agresije na Ukrajinu", kazali su iz Đukanovićevog kabineta.

Kako je saopšteno iz Pahorovog kabineta, sastanak lidera Brdo-Brioni biće prilika da se sagleda trenutna situacija u regionu i da se pozovu članice i institucije Evropske unije (EU) da ubrzaju proces proširenja.

Inicijativa Procesa Brdo–Brioni pokrenuta je 2010. kada su tadašnji slovenački i hrvatski premijeri Borut Pahor i Jadranka Kosor, nakon potpisivanja sporazuma o arbitraži između dvije zemlje, željeli da daju primjer liderima Zapadnog Balkana i podstaknu ih na rješavanje bilateralnih pitanja i povećanje tempa na evropskom putu.

Bonus video: