Ibrahimović: Crna Gora prepoznaje savremene trendove transformacije u digitalno društvo

"Jedna od tema razgovora bila je i aktuelna situacija povodom nedavnog sajber napada na server Vlade CG, gdje su veoma značajna iskustva Češke na polju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti u ovoj oblasti"

2659 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija
Foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i i ministar kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore Ervin Ibrahimović poručio da postoji potencijali za unaprjeđenje ekonomske saradnje između Češke i Crne Gore, posebno na polju energetike, saobraćaja i turizma.

Ibrahimović je ,na otvaranju "IT Startup" foruma u Češkoj, poručio da Crna Gora prepoznaje savremene trendove transformacije u digitalno društvo i postepeno obezbjeđuje podsticajne mjere za privlačenje investicija u ovaj rastući sektor.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija su saopštili da je forum organizovan u okviru posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića predsjedniku Češke Milošu Zemanu.

Ervin Ibrahimović
foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

“Živimo u vremenu brzog razvoja savremenih tehnologija, gdje je digitalizacija jedan od preduslova za razvoj i prosperitet društva u cjelini. Izuzetno sam nadahnut vizijom savremenog digitalnog drustva koje ova prijateljska zemlja već živi kroz proces postepenog uvođenja seta strateških i institucionalnih mjera u svoj državni sistem”, poručio je Ibrahimović.

Ibrahimović je, kako je saopšteno, imao niz radnih susreta i sastanaka, u prvom redu sa potpredsjednikom za digitalizaciju i regionalni razvoj u Vladi Češke, Ivanom Bartošom.

"Jedna od tema razgovora bila je i aktuelna situacija povodom nedavnog sajber napada na server Vlade CG, gdje su veoma značajna iskustva Češke na polju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti u ovoj oblasti", navodi se u saopštenju.

Ervin Ibrahimović
foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Ibrahimović je istakao da svijet polako postaje jedinstveno digitalno tržište.

"Vjerujem, takođe, da postoje veliki potencijali za produbljivanje ekonomske saradnje između naše dvije zemlje, posebno na polju energetike, saobraćaja i turizma” istakao je Ibrahimović", poručio je Ibrahimović.

Na marginama dvodnevne radne posjete Ibrahimović je, kako se navodi, razgovarao i sa predstavnicima kompanija koje su iskazale interesovanje za potencijalna ulaganja, naročito u oblasti energetike", saopštili su iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ervin Ibrahimović
foto: Ministarstvo kapitalnih investicija

Zajednički zaključak je, kako se navodi, da postoji prostor za saradnju i da u narednom periodu treba nastaviti razgovore o mogućim modelima koji bi bili u interesu kako investitora, tako i države.

Bonus video: