Ministar vanjskih poslova Češke ponudio pomoć Crnoj Gori u otklanjanju posljedica sajber napada

U svim razgovorima s najvišim zvaničnicima, tokom dvodnevne zvanične posjete Pragu, potvrđena je neprikosnovena podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona

4383 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Predsjednik Crne Gore
Foto: Predsjednik Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Češke, Jan Lipovski, ponudio je pomoć Crnoj Gori u otklanjanju posljedica sajber napada koji su pogodili našu zemlju.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore su saopštili da se predsjednik Milo Đukanović sastao sa Lipovskim u Pragu.

Lipovski je, kako se navodi, upoznao Đukanovića s prioritetnim potezima češkog predsjedavanja EU do kraja godine, među kojima je u vrhu posvećenost Zapadnom Balkanu.

"Đukanović se na kraju posjete Češkoj sastao sa jednim od najuglednijih ljudi u Češkoj, ranijim ministrom vanjskih poslova Karelom Schwarzenbergom koji je predsjedavao Savjetom za opšte poslove EU 2009. kada je procesuirana aplikacija Crne Gore za članstvo u EU", saopštili su iz Kabineta predsjednika.

U svim razgovorima s najvišim zvaničnicima, tokom dvodnevne zvanične posjete Pragu, potvrđena je neprikosnovena podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona.

Dodaje se u saopštenju da je potvrđen i zajednički pogled na mogućnosti unapređenja međudržavnih odnosa Crne Gore i Češke i jasno identifikovani pravci njihovog razvoja, sa akcentom na ekonomiju, posebno saobraćaj, energetiku i turizam.

Đukanović završio je posjetu Pragu, intervjuima Češkoj Tv24 i Slobodnoj Evropi čije je sjedište u Pragu.

Bonus video: