Milačić: Dobar sastanak, dogovor bliži nego jutros

"Pozivam GP URA da ujutru u 10 sati napravimo dogovor. Sjutra ćemo govoriti o imenima i ministarstvima. Najvažnije je da sjutra ponesemo 41 potpis Đukanoviću. Sve ostalo je manje bitno", rekao je Milačić

34144 pregleda 38 komentar(a)
Milačić, Foto: Nikola Dragaš
Milačić, Foto: Nikola Dragaš

Lider i poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, kazao je da je "stara većina" večeras imala "u suštini jedan dobar sastanak" i da je dogovor o formiranju nove vlasti bliži nego jutros, kad su otpočeli pregovori.

"Dogovor je bliži nego jutros. Da pozovem kolege iz Građanskog pokreta (GP) URA i Dritana Abazovića da se okanemo maksimalizma. Kako se zahtjevi za ’kontrolnim paketom’ zovu nego - klasično uslovljavanje. Tražili smo danas da stavimo potpise da g. Miodrag Lekić bude mandatar. Kolege iz GP URA rekle da su saglasne, ali da treba da se dogovorimo oko sastava vlade. Pozivam da se dogovorimo jer nas rokovi zovu. Da stavimo potpise 41 poslanika, Lekiću damo mandat, i ponesemo potpise Milu Đukanoviću, bez da iko od nas ide na sastanak kod njega. A onda će Lekić u periodu do izbora vlade da radi na ovome što traži GP URA. Nije dobar stav da devet poslanika traži ’kontrolni paket’", rekao je Milačić nakon sastanka bivše parlamentarne većine koji je večeras održan u Skupštini.

Pozvao je da se prestane "s maksimalizmom".

"Pozivam GP URA da ujutru u 10 sati napravimo dogovor. Sjutra ćemo govoriti o imenima i ministarstvima. Najvažnije je da sjutra ponesemo 41 potpis Đukanoviću. Sve ostalo je manje bitno. Svi smo osim Abazovića tražili su 41 potpis. Imali bismo dogovor za pet minuta, ali opet je kočnica bio GP URA. Najbolja borba protiv kriminala je da napravimo dogovor", poručio je Milačić.

Kazao je i da je Abazović prihvatio Lekića za mandatara.

"Ali je rekao - sačekajte da se dogovorimo ’po dubini’ i po vladi".

Bonus video: