Dragan Mirković, dugogodišnji zamjenik direktora Nacionalne biblioteke podržao GP URA Cetinje

Mirković je pozvao sve hrabre i slobodoumne ljude da slijede njegov primjer i da se aktivno uključe u predstojeće događaje, koji će direktno uticati na kvalitet života u Prijestonici
134 pregleda 7 komentar(a)
Dragan Mirković, Foto: GP URA
Dragan Mirković, Foto: GP URA
Ažurirano: 03.10.2017. 10:47h

Dugogodišnji zamjenik direktora Nacionalne biblioteke Dragan Mirković, kao nestranačka ličnost podržao je cetinjski odbor Građanskog pokreta URA jer je, kako kaže, u njemu prepoznao snagu i stručnost, ali i hrabre i slobodne ljude kojima su Cetinje i Crna Gora na prvom mjestu, saopšteno je iz GP URA Cetinje.

"Odlučio sam da se, kao slobodan građanin, aktivno uključim u izbornu kampanju sa namjerom da sadašnju nesposobnu vlast zamijene stručniji ljudi, ali - i što je izuzetno značajno, ljudi koji istinski vole svoje Cetinje. Želim da, sa takvim lokalpatriotama, smijenimo ovu katastrofalnu vlast i pravimo bolje mjesto za život našoj đeci", ukazao je Mirković.

Mirković je pozvao sve hrabre i slobodoumne ljude da slijede njegov primjer i da se aktivno uključe u predstojeće događaje, koji će direktno uticati na kvalitet života u Prijestonici.

U saopštenju cetinjske URE navodi se da je Mirković prepoznati građanski aktivista, a naročito se bavio problemom Ponora, kao najveće ekološke crne tačke u Prijestonici.

Iz cetinjske URE su rekli da su zadovoljni što neko ko "godinama pokušava natjerati lokalnu upravu da riješi ovaj - za Cetinje ogroman životni problem - odlučio da podrži istinski građansku, opozicionu priču".

"Mirković je zaposlen u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore "Đurđe Crnojević" kao bibliotekar koji posjeduje najveća stručna i profesionalna zvanja. Pokrivao je razna rukovodeća radna mjesta, a dva puta je biran i za pomoćnika direktora te ustanove. O kakvom čovjeku i profesionalcu se radi dovoljno govori činjenica da je u svom drugom mandate podnio ostavku na mjesto pomoćnika direktora, zbog neslaganja sa politikom upravljanja i urušavanje ugleda jedne od najvažnijih nacionalnih institucija", navodi se u saopštenju cetinjske URE.

Bonus video: