Brajović najavio formiranje radne grupe za primjenu preporuka OEBS

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, upoznao sagovornike sa aktivnostima parlamenta kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu
74 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Sekulić, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Predrag Sekulić, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 03.10.2017. 10:37h

Predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, najavio je formiranje radne grupe za primjenu preporuka OEBS-a dobijenih nakon pozitivno ocijenjenih parlamentarnih izbora, navodeći da očekuje da će opozicija prepoznati interes da, zajedno sa parlamentarnom većinom, učestvuje u njenom radu.

On je danas razgovarao sa koizvjestiocima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru u post-monitoring dijalogu Ionut-Marian Stroe i Andrea Rigoni, uz prisustvo šefa Stalne delegacije Crne Gore pri PSSE Predraga Sekulića.

Brajović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, upoznao sagovornike sa aktivnostima parlamenta kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu.

„On je, imajući u vidu reformsku opredijeljenost Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji, naglasio značaj aktivnog učešća naše zemlje u međunarodnim organizacijama i njihovim tijelima“, kaže se u saopštenju.

Koizvjestioci su, kako se navodi, pohvalili posvećenost i napredak Crne Gore, kao i spremnost na dijalog u integracionim procesima.

„Sagovornici su zajednički konstatovali da je parlament jedino pravo mjesto za debatu o pitanjima od društvenog značaja, pa i kada je riječ o jačanju povjerenja u izborni proces“, navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da je cilj posjete koizvjestilaca Crnoj Gori informisanje o aktivnostima koje je država realizovala u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u Rezoluciji 2030 (2015) „Poštovanje dužnosti i obaveza od strane Crne Gore“, koju je PSSE usvojila u januaru 2015. godine.