Radovanić: Niste valjda mislili da ćemo dati MVP onima koji nemaju stav o važnim državnim pitanjima

Generalni sekretar GP URA kazao da ta stranka nije spremna da dovodi u pitanje spoljnopolitičku orijentaciju Crne Gore

16881 pregleda 73 komentar(a)
Radovanić, Foto: Boris Pejović
Radovanić, Foto: Boris Pejović

Građanski pokret URA ne ucjenjuje, već za razliku od Demokrata, javno i bez dileme saopštava svoje stavove, i oko sastava Vlade, i oko svih drugih pitanja, poručio je generalni sekretar te stranke Mileta Radovanić, u odgovoru poslaniku Demokrata Danilu Šaranoviću.

Rekao je da URA nije spremna da dovodi u pitanje spoljnopolitičku orijentaciju Crne Gore, dajući je u ruke "onima koji nemaju stav niti o jednom važnom državnom pitanju".

Radovanić je kazao da Demokrate i danas, nakon što je juče postignuta saglasnost oko mandatara, pokazuju da je "njihov jedini cilj da sabotiraju dogovor", te da je za njih svaki predlog GP URA neprihvatljiv.

"URA ne ucjenjuje, već za razliku od vas, javno i bez dileme saopštava svoje stavove, i oko sastava Vlade, i oko svih drugih pitanja. Vi za razliku od toga do danas ništa konkretno nijeste predložili, niti imate bilo kakav plan, osim da nanesete štetu URI i zaustavite Abazovića u borbi protiv mafije. Tako je bilo i kada ste srušili Vladu, vođeni ličnim a ne javnim interesom i animozitetom prema jednom čovjeku. I tu neozbiljnost vide građani", saopštio je Radovanić.

Podrazumijeva se, kako je kazao, da smatraju da vanjske poslove treba da vodi URA i sačuva spoljnopolitički kurs, "kao što smo to radili protekle dvije godine".

"Nijeste valjda mislili da smo spremni da dovodimo u pitanje spoljnopolitičku orijentaciju Crne Gore, dajući je u ruke onima koji nemaju stav niti o jednom važnom državnom pitanju.

"Vaša netrpeljivost prema premijeru Abazoviću dovoljno govori o vama i problemu koji sami, nekako morate da riješite. Što prije ga riješite biće to na dobrobit svih građanki i građana Crne Gore", zaključio je Radovanić.

Bonus video: