Šaranović: Zaboravili ste da URA ni dosad nije vodila vanjske poslove

Poslanik Demokrata osvrnuo se na izjavu Radovanića da se URA ne bavi ucjenama, ukazavši da ta partija sa troje poslanika "traži 10 ministara", te da "sa šest odsto podrške traže 51 odsto Vlade"

9540 pregleda 35 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović kazao je da je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić zaboravio da se u protekle dvije godine na čelu resora vanjskih poslova nije nalazio niko iz GP URA.

Šaranović je odgovorio Radovaniću, koji je kazao kako smatraju da vanjske poslove treba da vodi URA i sačuva spoljnopolitički kurs države, "kao što smo to radili protekle dvije godine".

Osvrnuo se i na Radovanićevu izjavu da se URA ne bavi ucjenama.

"Imaju 3 poslanika, a traže 10 ministara. Ne ucjenjuju. Imaju 6% podrške, a traže 51% Vlade. Ne ucjenjuju. Nijesu trazili MVP, pa se naknadno sjetili da sa njim uslove. Ne ucjenjuju. Podržali Lekića, ali neće da stave potpise. Ne ucjenjuju. Predložili dva koncepta Vlade koja su propala, a traže 'kontrolni paket'. Ne ucjenjuju. Dali funkciju generalnog inspektora ANB izvršiocu teških krivičnih djela, gotovo kompletan sektor bezbjednosti predali DPS-u, a zabrinuti za bezbjednosni sektor. Ne šale se", saopštio je Šaranović.

Kazao je i da se URA smatra da vanjske poslove bolje od Demokrata vode oni koje su iz GP URA optužili za fašizam i saradnju sa sivim sektorom. "I ne šale se".

"Kažu da su u prethodne dvije godine vodili vanjske poslove, zaboravljajući da je u prvoj godini vanjske poslove vodio neko ko nije član URA, a posljednjih četiri mjeseca SDP. I ne lažu. Bravo Radovaniću", zaključio je Šaranović.

Bonus video: