Varhelji: EU cijeni rezultate Crne Gore u borbi protiv kriminala i korupcije

"Komesar Varhelji pozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera", saopšteno je iz MUP-a

6159 pregleda 1 komentar(a)
Adžić i Varhelji, Foto: MUP Crne Gore
Adžić i Varhelji, Foto: MUP Crne Gore

Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije.

To je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih posova, kazao komesarom Evropske unije za susjedstvo i proširenje Oliver Varhrlji tokom sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem.

"Ovom prilikom komesar Varhelji pozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera. Takođe, komesar je naglasio da Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije. Posebno je iskazao spremnost za pružanje ekspertske i finansijske podrške na planu jačanja sajber bezbjednosti, kao i uništavanja zaplijenjenih cigareta", saopšteno je iz MUP-a.

Adžić je, kako se dodaje, potvrdio opredijeljenost Crne Gore za članstvo u EU, ističući da Crna Gora dijeli evropske vrijednosti u pogledu vanjske i bezbjednosne politike.

"Pored toga, naglasio je da je zadat snažan udarac svim kriminalnim strukturama u Crnoj Gori. Podsjetio je na dobru međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima. Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanje da će svi subjekti čiji je interes ulazak Crne Gore u EU dati doprinos i podržati što skorija imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: