Abazović pozvao izvršnog direktora "Gugla" da posjeti Crnu Goru

Abazović je naveo da je Crna Gora otvorena za uspješne ljude i inovacije u IT sektoru, ističući da digitalni nomadi u našoj državi imaju svoj novi dom i da su dobrodošli u Crnu Goru.

6040 pregleda 25 komentar(a)
Pičai i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Pičai i Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović bio je počasni gost na svečanosti povodom dodjele nagrada "Global Citizen Award", u organizaciji Atlantskog savjeta.

Tokom priređene gala večere u Njujorku, uručene su nagrade ovogodišnjim dobitnicima, izvršnom direktoru "Gugla" Sundaru Pičaiju, višestruko nagrađivanom glumcu, filantropu i specijalnom izaslaniku Uneska za mir i pomirenje Forestu Vitakeru, predsjedniku Finske Sauliju Ninistu, premijerki Švedske Magdaleni Anderson i indonežanskom predsjedniku Joku Vidodu.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, uz zahvalnost zbog izuzetnog uvažavanja Crne Gore tokom gala večere, istakao da naša država mora iskoristiti šansu koja joj se ukazuje.

Abazović Global Citizen
foto: Vlada Crne Gore

Tokom večeri je, kako se navodi, imao priliku da razgovara i razmijeni kontakte sa izvršnim direktorom "Gugla" Sundarom Pičaijem.

Abazović je u razgovoru sa njim naveo da je Crna Gora otvorena za uspješne ljude i inovacije u IT sektoru, ističući da digitalni nomadi u Crnoj Gori imaju svoj novi dom i da su dobrodošli u Crnu Goru.

"Izvršni direktor Google napisao je na tviteru da mu je bilo zadovoljstvo upoznati premijera Abazovića i razgovarati sa njim, dok ga je premijer pozvao da posjeti Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: