Đukanović-Danko: Bezrezervna podrška Slovačke na putu ka EU

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta, i naglasio da je posjeta slovačkog zvaničnika Crnoj Gori prilika da se proširi politička komunikacija dvije prijateljske države na najvišem nivou
3 komentar(a)
Andrej Danko, Milo Đukanović, Foto: Demokratska partija socijalista
Andrej Danko, Milo Đukanović, Foto: Demokratska partija socijalista
Ažurirano: 02.10.2017. 14:09h

Slovačka će bezrezervno nastaviti da pomaže ambiciju Crne Gore da bude članica Evropske unije (EU), poručio je predsjednik slovačkog parlamenta Andrej Danko u razgovoru sa predsjednikom Demokratske partije socijalista (DPS), Milom Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta, i naglasio da je posjeta slovačkog zvaničnika Crnoj Gori prilika da se proširi politička komunikacija dvije prijateljske države na najvišem nivou.

On je zahvalio za kontinuiranu podršku Bratislave reformskim i integracionim procesima Crne Gore, i ocijenio da je takav prijateljski odnos dodatno unaprijedio tradicionalno dobre, bliske odnose dvije zemlje.

"Zahvalio je, takođe, za privrženost Slovačke politici proširenja i za konstantnu podršku evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, koju ona izražava kroz sve strukture EU, bilateralno i u okviru Višegradske grupe, kao i na multilateralnom planu", kaže se u saopštenju.

Đukanović je istakao da mu je izuzetno drago što je imao mogućnost da zajedno s Vladom daje doprinos unaprjeđenju svestrane saradnje i izgradnji odličnih odnosa Crne Gore i Slovačke, u čemu, kako je naveo, posebnu ulogu imaju premijer Robert Fico i ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak.

"Danko je pozdravio istorijska dostignuća Crne Gore i posebno istakao značajnu ulogu predsjednika Đukanovića u tome, kao lidera sa vizijom", navodi se u saopštenju.

On je, kako se kazali iz DPS-a, izrazio uvjerenje da će Crna Gora i u narednom periodu uspješno prevazići sve izazove na putu evropskih integracija.

"Danko je poručio da će Slovačka bezrezervno nastaviti da pomaže ambiciju Crne Gore da bude članica EU, kao i da će ostati njen pouzdan partner na planu bilateralne saradnje, za čije unaprjeđenje postoje značajne mogućnosti", kaže se u saopštenju.

Zajednički je ocijenjeno da je ujedinjena Evropa imperativ za sve Evropljane.

"Kao i da su savezništvo, partnerstvo i zajednički napori članica EU i država regiona u procesu integracije od presudnog značaja za evropsku budućnost Balkana, a time i za evropsku stabilnost", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: