poručili mu da "nikad više ne može biti iznad države"

DF: Dobronamjerno upozoravamo Đukanovića da se vrati u ustavne okvire i imenuje Lekića za mandatara

Šefu poslaničkog kluba DPS-a Danijelu Živkoviću iz DF-a uputili savjet da što prije "napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje"

33064 pregleda 49 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Presjednik poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković još jednom je pokazao da u liku predsjednika te stranke Mila Đukanovića vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona, saopštili su iz Demokratskog fronta (DF).

Kazali su da potpisi 41 poslanika, koji traže razrješenje Đukanovića sa funkcije predsjednika države, u ovom trenutku predstavljaju jedini ustavni mehanizam koji će "stati na kraj njegovoj samovolji" i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda.

Iz DF-a su "dobronamjerno upozorili" Đukanovića da se "vrati u ustavne okvire i izvrši svoje protokolarne obaveze" u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara.

"Demokratski front pokazuje puno razumijevanje za muke mlađanog Danijela Živkovića jer mora da bude prva politička žrtva Mila Đukanovića, koji je prije dva dana pokušao da izvede državni udar, jer je odbio da Miodragu Lekiću dodijeli mandat za formiranje Vlade. Braneći pučistu Đukanovića, poslanik Živković je još jednom demonstrirao crnogorskoj javnosti da u liku predsjednika DPS-a vidi faraona čija volja bi trebalo da bude iznad Ustava i zakona ove države. Pošto je za nas Milo Đukanović običan kriminalac na funkciji predsjednika države, imamo obavezu da zaštitimo Crnu Goru i njene institucije svim raspoloživim demokratskim sredstvima. A potpis 41 poslanika koji traže razrešenje Mila Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda", navodi se u reagovanju DF-a.

Kazali su da Đukanović "nikad više ne može biti iznad države".

"Dobronamjerno ga upozoravamo da se vrati u ustavne okvire i izvrši svoje protokolarne obaveze u imenovanju Miodraga Lekića za mandatara. Gospodina Živkovića zbog godina koje ima nećemo podsjećati na dogadjaje iz pokradenih predsjedničkih izbora 1997. godine, ali njegovog šefa Đukanovića podsjećamo, mada sigurno nije to zaboravio, kako je Momira Bulatovića uz nasilje policije i razvaljenih vrata izbacio iz zgrade Predsjedništva. Za razliku od Đukanovićevih metoda, mi ćemo njega, striktno poštujući Ustav, vrlo brzo razriješiti sa funkcije predsjednika države, i uručiti mu rešenje da napusti zgradu Predsjedništva. Vrijeme je da u Crnoj Gori najzad treba da zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima", dodaju iz DF-a.

Živkovića su "dobronamjerno savjetovali" da što prije "napusti Titanik na kojem se nalazi i potraži gumenjak za spasavanje".

"Kad jedne gluve noći policija počne kucati na vrata da vodi na saslušanje kod tužioca, mogu ga zamijeniti s nekom krupnom ribom. A dok on objasni da je samo sitna riba u ovom moru plavom - završiće u političkoj marinadi", zaključuje se u saopštenju.