SD: Društvo vratiti sa stranputice kojom se zaputilo zahvaljujući neodgovornoj Krivokapićevoj i Abazovićevoj Vladi

"SD će izvjesno na lokalnim izborima zadržati ili povećati trenutni broj odbornika", poručio je predsjednik SD, Damir Šehović

2701 pregleda 17 komentar(a)
Logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Logo, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate (SD) su u potpunosti spremne za predstojeće lokalne izbore, i daće puni doprinos očekivanom dobrom rezultatu građanskih i evropskih snaga, koje će naše društvo vratiti sa stranputice kojom se već dvije godine zaputilo, zahvaljujući neodgovornoj Krivokapićevoj i Abazovićevoj Vladi.

To je poručeno sa sjednice Predsjedništva SD.

Oni će, kako je navodeno u saopštenju SD, na izbore izaći i samostalno - u Baru, i kao lider koalicije - u Plavu, ili pak kao dio širih koalicija, u zavisnosti od stanja i potreba u određenim opštinama.

"SD će izvjesno na lokalnim izborima zadržati ili povećati trenutni broj odbornika", poručio je predsjednik SD, Damir Šehović.

No, to, kako navode, nije bio jedini motiv u pripremi izbora za 23. oktobar, već su u svakom momentu imali u vidu širu sliku i potrebu da građanske političke snage vrate opštine i cijelu Crnu Goru na evropski i civilizacijski kolosjek.

"Zato smo, i tamo gdje idemo samostalno i tamo gdje nastupamo u koaliciji, bez izuzetka konstruktivan faktor", kazao je Šehović

Dodaje da ovo nije vrijeme da progresivne snage odmjeravaju snage između sebe, već da ih sve skupa odmjere sa onima koji su dokazano, u prethodne dvije godine, zaslužne za politički, institucionalni, ekonomski i civilizacijski "sunovrat", koji je, kako kaže, i domaćoj i međunarodnoj javnosti više nego očigledan.

Iz SD-a su poručili da su najglasnija opozicija bili u prethodnih dvije godine.

"Predsjedništvo je konstatovalo da su u prethodne dvije godine Socijaldemokrate pokazale kapacitet za odgovorno djelovanje i iz opozicije, a ne samo iz vlasti, uz podsjećanje na činjenice da je SD imao više zakonskih predloga nego čitava 43. Vlada, zahvaljujući čemu su uostalom i povećane naknade korisnicima Programa stručnog osposobljavanja, najniže penzije, te studentski krediti i stipendije", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je, kako je saopšteno, formiralo Centralni izborni štab, na čijem čelu će biti Šehović, kao i Operativni štab, čijim radom će rukovoditi generalni sekretar Miloš Čelanović.

Dodaju da je Predsjedništvo dalo saglasnost opštinskim odborima za formalizaciju predloženih koalicionih aranžmana.

Bonus video: