Abazović: Zadržaćemo bezbjednosni sektor i spoljnu politiku

Abazović u intervjuu za Gardijan rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "spona između organizovanog kriminala i crnogorske politike"

25218 pregleda 54 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

Lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović ocijenio je da nema rješenja koje bi tu partiju ostavilo izvan vlasti.

"U Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlasti", rekao je predsjednik Vlade u razgovoru za Gardijan.

Abazović ne dovodi u pitanje da će URA i njeni partneri zadržati kontrolni udio u vladi.

"Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu je da ćemo definitivno imati kontrolni paket vlade i da ćemo zadržati bezbjednosni sektor i spoljnu politiku", rekao je on.

Abazović je rekao i da je sa mjesta premijera svrgnut političkim uticajem organizovanog kriminala nakon što je njegova Vlada, kako je rekao, zaustavila švercere kokaina i cigareta.

Govoreći o zaplijeni 1,4 tone kokaina, Abazović je rekao da je sav taj kokain išao u zapadnu Evropu i da je dolazio iz Ekvadora.

Abazović je rekao i da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "spona između organizovanog kriminala i crnogorske politike".

"On je problem. Moje lično mišljenje je, da je on duboko umiješan u korupciju", rekao je premijer.

Gardijan je naveo da je Đukanović negirao tvrdnje o korupciji tokom svoje duge političke karijere i da nikada nije zvanično optužen. Britanski list je podsjeti da je Đukanović bio predmet italijanske istrage o švercu cigareta, ali da se od nje odustalo 2009. godine.

Abazović je u intervjuu rekao i da je, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz 90-ih, razveden od nacionalizma.

"Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje", rekao je Abazović.

Bonus video: