lokalni izbori

Evropa sad samostalno u Podgorici, Milatović predvodi listu

Milatović je zamjenik predsjednika Evrope sad i bivši ministar ekonomskog razvoja

29356 pregleda 100 komentar(a)
Milatović, Foto: Evropa sad
Milatović, Foto: Evropa sad

Evropa sad! će na lokalne izbore u Podgorici izaći samostalno, a zamjenik predsjednika tog političkog subjekta Jakov Milatović biće nosilac liste, navodi se u njihovom saopštenju.

Jakov Milatović je rođen 1986. godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju Slobodan Škerović sa diplomom Luča. Osnovne studije u oblasti ekonomije završio je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocjenom 10.0, kao student generacije. Dio studija proveo je na univerzitetima u SAD, Austriji i Italiji, kao stipendista vlada tih zemalja. Magistarske studije u oblasti ekonomije završio je na Univerzitetu Oksford gdje je bio stipendista britanske vlade, navodi se u njegovoj biografiji.

Radio je u NLB banci u Podgorici i Dojče banci u Frankfurtu. Od 2014. do 2020. godine radio je u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu, Podgorici i Bukureštu. Pokrivao je poziciju ministra ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore od decembra 2020. do aprila 2022. godine i jedan je od kreatora reforme Evropa sad. Autor je više stručnih radova i ko-autor je dvije knjige.