Budvanske Demokrate: Neistine GP URA i Juškovića, boje se Krapovića

"Još jednom sve zajedno pitamo: Kome namještate Pizanu", naveli su iz budvanskog odbora Demokrata

6146 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Iz budvanskog odbora Demokrata kazali su da tamošnja URA i predsjednik Odbora povjerenika Opštine Budva Nebojša Jušković nisu demantovali nijednu njihovu tvrdnju. Ocijenili su da su URA i Jušković "pokazali strah" od Dragana Krapovića.

"Nakon što smo javno razobličili namjere koalicije DF-a i URA-e u Budvi, javili su se sa nemuštim odgovorima i reakcijma i URA Budva, i gospodin Jušković ispred DF-a očigledno. Da ne bismo gubili vrijeme odgovorićemo koaliciji Andrije i Dritana u jednoj reakciji.

"Zanimljivo je da su gotovo simultano i URA i Jušković targetirali Dragana Krapovića, naravno gomilom neistina i konstrukcija koje su teško održive, ali takav potez i udruženi napor pokazuje strah od Krapovića, jedinog kandidata za predsjednika Opštine Budva sa iskustvom na tom mjestu i rezultatima u najtežim okolnostima i vremenima za Budvu. Kažemo jedinom jer, gospodin Božović, nije izabran od strane građana, nego protivno zakonima Crne Gore tačnije od Dritana Abazovića i Andrije Mandića", saopštili su iz Demokrata.

Tvrde da je Jušković iznio "čitav niz neistina". "Poput one da smo mi ikada u kontekstu priče o Pizani pominjali sina Andrije Mandića što je potpuna neistina koja nas ni najmanje ne čudi od ljudi profila Juškovića. Isti novinar koji potpisuje reakciju Juškovića, potpisao je i tekst kojim je objelodanjeno da turska kompanija MERIT, partneri Brana Mićunovića, namjeravaju da Pizanu pretvore u hotelsko kupalište za njihove goste. Tekst je objavljen tačno prije godinu dana a naslov je bio 'Turci nude Pizanu uz kupljeni stan'! Sa kime god da su taj aranžman dogovorili, džabe će im biti jer mi nećemo dozvoliti tako nešto već će Pizana biti gradska plaža, uređena i dostupna svim Budvanima, i našim gostima i to garantuje glas za Demokrate na sledećim izborima", dodaju iz budvanskog odbora Demokrata.

Kazali su da to nisu dozvolili ni prije, te da to neće učiniti ni nakon izbora.

"Takođe, pozivamo gospodina Juškovića da se ne stresira previše jer njega, shodno ulozi koju je prihvatio, pominjemo kao sredstvo kojim upravljaju drugi, i upravo zato ćemo od sada svaki put kada se drzne da u javnosti iznese neke besmislice poput ovih danas odgovoriti njegovim vlasnicima direktno, dakle gospodinu Božoviću, kao predstavniku vlasnika gospodina Juškovića.

"Prošli put smo pozvali Juškovića da prijavi prihode koje ubira na dvije pozicije na koje ga je bivša vlada Dritana Abazovića postavila, a sada pozivamo gospodina Božovića da onako kako zakon propisuje i on bude primjer Juškoviću, i prijavi imovinu i prihode, koje je zadnji put prijavio prije nekoliko godina dok je bio gradski menadžer u administraciji Dragana Krapovića", dodaje se u saopštenju.

Kazali su da je Božović od tada promijenio nekoliko funkcija. "Bio je poslanik, pa sada prvo potpredsjednik, pa predsjednik opštine Budva. Naravno, nelegitimni i nelegalni, ali ono što je izostalo je prijava prihoda i imovine,međutim DPS ASK ne pokreće nikakve postupke iako u ovom trenutku gospodin Božović krši zakon. Ostale naistine i nemušte konstrukcije Juškovića jednostavno ne vrijedi komenarisati, one govore više o njemu i njegovim vlasnicima nego o nama koje pokušava da targetira ovim smjehotresnim optužbama", navode Demokrate.

Smatraju da je URA "pogubila konce".

"Kad smo već kod neistina, da ne kažemo laži, onda je URA i njihov lider prva asocijacija koja pada bilo kom građaninu Crne Gore i Budve na pamet. Za njih i njihovog lidera važi prezumpcija da lažu, to jest za Abazovića i URU kažu da lažu, dok se ne dokaže suprotno. Tako pokušavaju u odgovoru da plasiraju nevjerovatnu tezu da je, Dragan Krapović, htio da namjesti tender za Pizanu ,ali da su ga u tome spriječile Demokrate!!!! Ovo je poštovani građani za rubriku vjerovali ili ne!

"Kolege, probajte još jednom, navedite imena i skupite hrabrosti da neko potpiše tu krivičnu prijavu, nemojte se blamirati ovakvim konstrukcijama. Jasno je da je URA pogubila konce, kako u Budvi tako i u Crnoj Gori, i to nakon smjene vlade Dritana Abazovića, ali da su ovoliko pogubljeni to nismo slutili. Zapravo, oni su suočeni sa sunovratom kredibiliteta i to je i razlog zašto posežu za ovakvim glupostima i neistinama, vjerovatno u nadi da će ipak ušićariti neki politički poenčić optužujući Dragana Krapovića, istog onog kojem su javno upućivali hvalospjeve za rad na čelu opštine Budva", navodi se u saopštenju.

Demokrate su ponovo upitale GP URA i Juškovića kome "namještaju" Pizanu.

"Vjerovatno će i oni biti poglađeni i nagrađeni, kao padobranac Jušković za ovakve prljave rabote. Naravno, ovo je posledica činjenice da su usljed gubitka kredibiliteta, ipak malo morali da osvježe redove pred izbore, da uvedu svježu krv, što se kaže. Tako su, nakon što je svima postalo jasno da njihova prva vedeta u Budvi, Blažo Rađenović, nije ništa više od potrčka lokalnim polukriminalcima, te da kadrovski gore stoje od koalicionih partnera iz DF-a, morali su da potraže novog nosioca liste, i to direktno kod DPS-a! Kada se sagleda sve zajedno, to je jedino i priroDNO! Na kraju, bez namjere da se ozbiljnije bavimo ovakvim konstrukcijama, samo konstatujemo da niste demantovali niti jednu jedinu našu tvrdnju, zato vas još jednom sve zajedno pitamo: Kome namještate Pizanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: