Željka Vuksanović na listi GP URA

Kolašinski prepoznatljivi kadrovi SDP-a na različitim stranama

32642 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Dugogodišnja predsjednica opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) u Kolašinu Željka Vuksanović biće na izbornoj listi Građanskog pokreta URA za predstojeće lokalne izbore.

Njen doskorašnji partijski kolega i šef odborničkog kluba SDP-a Bojan Zeković je, međutim, drugi na izbornoj listi pokreta “Zajedno gradimo Kolašin - DPS, SDP, SD”, koji predvodi aktuelna predsjednica Opštine Marta Šćepanović (DPS).

Za 26 dana izbori će biti održani u Glavnom gradu - Podgorica, Opštini Zeta, Bijelom Polju, Baru, Pljevljima, Rožajama, Budvi, Danilovgradu, Tivtu, Plavu, Kolašinu, Žabljaku, Plužinama i Šavniku. Rok za predaju izbornih lista za sve opštine istekao je juče u ponoć, nakon zaključenja ovog broja “Vijesti”, a mnoge partije su upravo posljednjeg dana dostavile svoje liste.

Za lokalne izbore u Podgorici juče su odborničke liste predali Socijalistička narodna partija Crne Gore, pokret “Evropa sad”, savez Građanski pokret URA-CIVIS-Albanska alternativa, kao i Svetosavska srpska lista.

U najmlađoj crnogorskoj opštini Zeta, liste kandidata za odbornike su dostavile Demokrate i savez DPS, SDP, SD.

Slična koalicija DPS, Socijaldemokrate i Liberalna partija podnijela je svoju listu u Danilovgradu, kao i Demokrate, SDP i grupa građana “Danilovgrađani - Naša snaga”.

U Kolašinu su se za izbornu trku javili SNP, Grupa birača “Za naš Kolašin”, pokret DPS, SDP, SD i nestranačke ličnosti, takođe i Evropa sad i koalicija Demokrata i Ujedinjene. Do isteka roka za predaju izbornih lista, rečeno je “Vijestima”, to će učiniti i Demokratski front i GI URA.

Za lokalne izbore u Budvi juče su odborničku listu predale SNP, koja nastupa samostalno, kao i Prava Crna Gora.

U Baru su to učinile koalicija Demokrata, Evrope sad i Ujedinjene Crne Gore, zatim savez GP URA, CIVIS-a i Albanske alternative. Liste za samostalan nastup predale su Bošnjačka stranka i Prava Crna Gora.

Za lokalne izbore u Tivtu su posljednjeg dana listu predale koalicija “Narod pobjeđuje, Demokrate, DSS, Evropa sad! Za Tivat”, kao i GP URA u koaliciji sa SNP-om.

U Opštini Plužine juče je listu predao GP URA, gdje samostalno nastupaju, kao i Demokrate.

GP URA je zajedničku listu s Albanskom alternativom predala i u Plavu. Listu za izbore u tom gradu predao je i pokret “Evropa sad”.

U Rožajama su listu za odbornike dostavili koalicija DPS, SDP, SD, LP, zatim Demokrate, Bošnjačka stranka i Stranka pravde i pomirenja - koje nastupaju samostalno.

U Pljevljima u izbornu trku zajedno idu Demokrate, Pokret za Pljevlja i Ujedinjena Crna Gora.

U Bijelom Polju je juče listu predala koalicija koju čine Demokrate, Ujedinjena Crna Gora i Građanski pokret “Ljudi i tačka”, kao i koalicija DPS-a, SD-a, SDP-a, Bjelopoljske partije i Liberalne partije. Listu je predala i Bošnjačka stranka.

Na Žabljaku su listu, nakon DPS-a, predale i Demokrate.

Bonus video: