Brajović: Postojeća vlast u Danilovgradu nije uspjela da valorizuje značajne potencijale kojima grad raspolaže

"Svim srcem ćemo se boriti da se naši najbolji studenti po zavšetku obrazovanja vrate u svoj grad i da znanje i vještine sticane na brojnim prestižnim fakultetima iskoriste za razvoj i prosperitet naše zajednice"

4272 pregleda 7 komentar(a)
Brajović, Foto: SDP
Brajović, Foto: SDP

Nosilac liste Socijaldemokratske partije (SDP) u Danilovgradu, Željko Brajović, kazao je da je značajan nivo nezaposlenosti u tom gradu pristuan još od nestanka velikih kompanija.

Stoga je, kaže Brajović, jedan od primarnih ciljeva liste “SDP i Građani - svim srcem za Danilovgrad" da stvore sve potrebne preduslove za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru, da obnove male porodične biznise, pokrenu zanatstvo, poljoprivrednu proizvodnju, ali i konačno iskoriste bogate turističke potencijale.

"Značajan nivo nezaposlenosti u Danilovgradu prisutan je još od nestanka velilkih kompanija koje su, u industriji i sektoru poljoprivrede, zapošljavale hiljade naših sugrađana", saopštio je Brajović kako se navodi u saopštenju Socijaldemokratske partije.

Dodaje da postojeća vlast nije uspjela da valorizuje značajne potencijale kojima Danilovgrad raspolaže, a stotine sugrađana danas svoju sudbinu vežu za Podgoricu ili neku od primorskih sredina.

"Svim srcem ćemo se boriti da se naši najbolji studenti po zavšetku obrazovanja vrate u svoj grad i da znanje i vještine sticane na brojnim prestižnim fakultetima iskoriste za razvoj i prosperitet naše zajednice", poručio je Brajović

Na listi “SDP i Građani” su, kako kaže, brojni privrednici i uspješni menadžeri malih i srednjih kompanija koji su u dosadašnjim karijerama pokazali kako se i sa slabije osnovice može napraviti mnogo, a Danilovgrad ima jaku i ozbiljnu osnovu ukoliko se promijeni način upravljanja gradom.

Poručuje da samo kroz odgovornu, efikasnu, vrijednu i posvećenu lokalnu upravu stvoriće uslove za dinamičan ekonomski razvoj, podršku postojećim privrednim društvima i otvaranje novih.

"Zbog toga je naša lista siguran izbor za sve one kojima su napredak i razvoj Danilovgrada prioritet", zaključio je Brajović u saopštenju.

Bonus video: