Bečić: Rožaje primjer mira i tolerancije, realizacija projekata će omogućiti da bude prepoznat i kao turistički centar

U vremenu koje je pred nama, Bečić dodaje i da je imperativ unapređenje životnog standarda građana, ali i infrastrukturno povezivanje grada sa ostatkom Crne Gore

2828 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Rožaje je snažan primjer mira i tolerancije sadašnjim i budućim generacijama, simbol multietničkog i multivjerskog sklada i suživota, opština sa bogatim kulturnim i istorijskim nasljeđem, prepoznata i kao grad slikara i književnika, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je čestitao predsjedniku Opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku Skupštine Opštine Almiru Avdiću i građanima 30. septembar Dan opštine Rožaje.

"Ime vaše teritorijalno male, ali dušom i ljepotom velike opštine, pročulo se na sve strane svijeta, tokom istorije koja vas je okitila samo dičnim primjerima. Solidarnost i požrtvovanje koje ste pokazali u ključnim trenucima često neizvjesne prošlosti, služi za primjer ne samo u našoj državi, već i u čitavom regionu", kazao je Bečić.

Kako dodaje, ime Rožaja je "zlatnim slovima ispisano kada ste ukazali gostoprimstvo i slučajnom i namjernom gostu, narodima koji su ispod zelene Hajle i na obali Ibra, u vašim domovima pronašli spas".

"Rožaje je uvijek umjelo i smjelo da digne glas za pravdu i slobodu, čemu svjedoči i današnji datum. Kao rijedak prirodan dragulj, grad na obali Ibra, svojim potencijalima značajno doprinosi razvoju države, otuda je važno iznova prepoznati i na pravi način vrednovati ona bogatstva koja još uvijek nijesu dovoljno iskorišćena", istakao je Bečić.

On je poručio da je izvjesno da će realizacija važnih projekata, "za šta se snažno zalažemo", značiti preporod Opštine i omogućiti da ovaj prostor bude prepoznat i kao turistički centar.

U vremenu koje je pred nama, Bečić dodaje i da je imperativ unapređenje životnog standarda građana, ali i infrastrukturno povezivanje grada sa ostatkom Crne Gore, te da bi time stvorili pretpostavke da mladi Rožaja znanje usmjere na razvoj svog kraja.

"Uvjeren sam da ćemo zajednički, baštineći evropske vrijednosti, ostvariti zacrtano i željene cijeve, a to su najprije - mir, stabilnost i prosperitet Rožaja i Crne Gore. Sa željom da će se Rožaje u perspektivi razviti u atraktivnu turističku destinaciju, još jednom vam čestitam 30. septembar, Dan opštine Rožaje", zaključuje se u njegovoj čestitki.

Bonus video: