Slobodna CG: Riješićemo problem nefunkcionalnih biciklističkih staza u Podgorici

"O situaciji koja se dešava kad padne kiša, izlišno je govoriti jer nastaje potpuni kolaps koji ne odgovara nikome: ni vozačima automobila, a ni biciklistima"

4658 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Slobodna Crna Gora
Foto: Slobodna Crna Gora

Iz Slobodne Crne Gore su saopštili da će učiniti sve da riješe problem nefunkcionalnih biciklističkih staza, na korist svih učesnika u saobraćaju.

"Podgorica je zahvaljujući gradonačelniku Ivanu Vukoviću pretvorena u grad koji je umjesto proširivanja bulevara i ulica, dobio biciklističke staze koje su napravile saobraćajni kolaps", navodi se u saopštenju.

Smatraju da su biciklističke staze potrebne svakom modernom gradu, naročito glavnom, "međutim ne na način na koji je to urađeno u Podgorici".

Kolovozne trake su, smatraju oni, faktički žrtvovane do te mjere da "samo rijetko uspješni vozači uspiju da se provuku jedan pored drugog".

"O situaciji koja se dešava kad padne kiša, izlišno je govoriti jer nastaje potpuni kolaps koji ne odgovara nikome: ni vozačima automobila, a ni biciklistima. Slobodna Crna Gora će kao dio buduće gradske vlasti učiniti sve da riješi problem nefunkcionalnih biciklističkih staza, na korist svih učesnika u saobraćaju", piše u saopštenju.

Slobodna Crna Gora na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici nastupa u okviru koalicije "Za budućnost Podgorice" koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene, Prava Crna Gora i Jugoslovenska komunistička partija.

Bonus video: