Vučurović: Većina će urediti poziciju predsjednika, neće više biti prostora za proizvoljna tumačenja

"Oni koji su nas glasali 30. аvgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana", rekao je Vučurović

30735 pregleda 41 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube
Vučurović, Foto: Screenshot/Youtube

Parlamentarna većina će uskoro, izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku, urediti njegovu poziciju u ustavno-pravnom sistemu, tako da neće više biti prostora za razna proizvoljna tumačenja, niti za inicijative poput ove o skraćenju mandata Skupštine, kazao je poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partija socijalista (DPS) Milo Đukanović najavio je u nedjelju mogućnost da će ponoviti svoj zahtjev za skraćenje mandata parlamentu, navodeći da on to neće uraditi, već da “postoji mogućnost da je aktivira parlamentarna grupa od 25 poslanika”.

"Imamo 41 poslanika parlamentarne većine i pred nama je još niz važnih odluka, a oni koji su nas glasali 30. аvgusta upravo i očekuju da povlačimo hrabre i mudre poteze od kojih zavisi budućnost države i bolji život građana", rekao je Vučurović.

Smatra da je namjera DPS jasna.

"Oni očajnički i uzaludno pokušavaju da uzdrmaju jedinstvo parlamentarne većine, imajući u vidu činjenicu da ta većina ima velike mogućnosti i da će ih nesumnjivo iskoristiti. Jasno je ko je naš zajednički protivnik i ko je protivnik Crne Gore i njene budućnosti, i taj sto prije mora biti poslat u političku istoriju", piše u saopštenju Vučurovića.

Bonus video: