Bečić: Obaveza svakog pojedinca je da onemogući eventualni povratak retrogradnih ideja oličenih u politici DPS

"Predstojeći izbori u 14 crnogorskih opština su bastion osvojene slobode i izborne volje od 30. avgusta", kazao je Bečić

19173 pregleda 13 komentar(a)
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Fotografija koju su dostavile Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora

Obaveza svakog pojedinca je da ličnim aktivizmom i korišćenjem biračkog prava onemogući eventualni povratak retrogradnih ideja oličenih u politici DPS (Demokratska partija socijalista), poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da su Bečić, potpredsjednik Demokrata i koordinator za Rožaje Albin Ćeman posjetili juče Rožaje i tom prilikom se sastali sa nosiocem liste "Aleksa Bečić – Idemo ljudi – Demokrate", profesorom Safetom Kalačem.

U saopštenju se dodaje da "govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, Bečić ukazao na važnost predstojećih lokalnih izbora",

"Ishod glasanja na lokalnom nivou, i to najprije ostvareni rezultati u glavnom gradu značajno će uticati na prestruktuiranje snaga na političkoj sceni. Predstojeći izbori u 14 crnogorskih opština su bastion osvojene slobode i izborne volje od 30. avgusta. Obaveza svakog pojedinca je da ličnim aktivizmom i korišćenjem biračkog prava onemogući eventualni povratak retrogradnih ideja oličenih u politici DPS", istakao je Bečić. Iz Demokratske Crne Gore su saopštili da je Kalač upoznao prisutne sa trenutnom ekonomskom situacijom u Rožajama, i ocjenjujući da je poražavajuća, konstatovao da je od 2.400 zaposlenih, svega 200 radno angažovano u oblasti privrede. "On je ukazao na, kako je ocijenio, zabrinjavajuće podatke da Rožaje danas evidentira preko 5.000 nezaposlenih i oko pet i po hiljada korisnika socijalne pomoći", piše u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je "Kalač podsjetio na važnost seta socijalnih zakona koji su donijeti na inicijativu Demokrata, te poručio da je građanima Rožaja jasno, da bi život u ovom gradu bio znatno lošiji da nije bilo ovih zakonskih rješenja kojima su obezbijeđeni dječiji dodaci, besplatni udžbenici, veće plate i penzije i veće staračke naknade". Ćeman je rekao da Demokrate u Rožajama iz dana u dan imaju sve veći broj pristalica, i još jednom je apostrofirao važnost predstojećih lokalnih izbora.

"Sagovornici su se saglasili da je izvjesno da će očekivani izborni rezultat garantovati parlamentarni status Demokratskoj Crnoj Gori u ovoj sjevernoj opštini. Nakon sastanka, prisutni su na čelu sa predsjednikom Bečićem prošetali gradskim trgom, gdje su ih srdačno dočekali građani Rožaja, i tom prilikom razgovarano je o brojnim problemima sa kojima se stanovnici grada pod Hajlom svakodnevno susrijeću i mogućim rješenjima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: