Ivanović: Cilj je društveno-politička klima u kojoj će svaki građanin Kolašina učestvovati u donošenju odluka

"Pored toga, cilj nam je da napravimo od Kolašina moderni grad sa ispoštovanim tradicionalnim stilovima gradnje, a sela da budu turistički i poljoprivredni dragulj"

2158 pregleda 4 komentar(a)
Evropa sad! Za Kolašin, Foto: Evropa sad! Za Kolašin
Evropa sad! Za Kolašin, Foto: Evropa sad! Za Kolašin

Afirmacija politike kao vještine zajedničkog institucionalnog djelovanja čija je svrha ostvarenje ciljeva od opšteg dobra i čije se praktikovanje, kroz učešće u javnom životu, zasniva na vrlini, znanju, poštenom radu i empatiji. To je misija “Evropa sad! Za Kolašin” saopštio je nosilac izborne liste Vasilije Ivanović.

"Njegujući takav politički stil, želimo da doprinesemo jačanju svijesti o ličnoj odgovornosti i posvećenosti dobrobiti društva, unaprjeđujući i uvažavanje različitosti, postizanje društvene kohezije, kroz racionalan i argumentovan dijalog. Cilj nam je da stvaramo društveno-političku klimu, u kojoj će svaki građanin naše opštine osjećati potrebu i mogućnost da aktivno i što direktnije učestvuje u donošenju odluka od javnog značaja", saopštio je Ivanović.

On najavljuje da će “Evropa sad! Za Kolašin” raditi na “depolitizaciji opštinske administracije, održivim javnim finansijama i univerzalnim humanističkim i ekološkim izazovima”.

"Svjesni nedostataka aktuelne lokalne administracije, spremni smo da, u saradnji sa lokalnim stanovništvom idetifikujemo probleme, a uz angažovanje buduće opštinske administracije i pomoć stručnjaka iz različitih oblasti, u najkraćem roku, riješimo problem stanovnika, kako onih u užem jezgru grada tako i onih koji do svojih domova putuju satima. Pored toga, cilj nam je da napravimo od Kolašina moderni grad sa ispoštovanim tradicionalnim stilovima gradnje, a sela da budu turistički i poljoprivredni dragulj, uz poboljšanje infrastrukture koje je neophodna za to”, najavljuje nosilac liste “Evropa sad! Za Kolašin”.

Ta izborna lista, kaže Ivavnović, ima cilj da Kolašin bude mjesto “dostojno života svih, gdje će mladi naći svoje utočište i sigurnost da bi mogli započeti svoju karijeru i porodicu”.

“Sigurni smo da će građani prepoznati naše namjere, i da će svojim predlozima pomoći rešavanju problema. Pozivamo sugrađane da dođu u naše kancelarije u ulici 13. jula i razgovaraju sa nama”, poručuje nosilac liste “Evropa sad! Za Kolašin”.

Bonus video: