"mogao je da preobrati Podgoricu u funkcionalno mjesto za život"

Milatović: Podgorici potreban gradonačelnik, a ne šef zelenila koji raspolaže sa pola milijarde eura

"Da je DPS imao volju i viziju, ne bismo u 21. vijeku pričali o vodosnabdijevanju i izgradnji puteva. Gradskom pozorištu ne bi trebalo 10 godina da se sagradi, a pitanje izmještanja kolektora bi već bilo riješeno..."

6866 pregleda 39 komentar(a)
Milatović, Foto: Investiciono razvojni fond
Milatović, Foto: Investiciono razvojni fond

Imajući na raspolaganju oko pola milijarde eura, u mandatu koji mu je neustavno produžen, gospodin Ivan Vuković mogao je da preobrati Podgoricu u funkcionalno mjesto za život. Sa budžetom koji je i pet puta veći od budžeta ministra ekonomije, potpredsjednik DPS-a morao da učini mnogo više za ovaj grad.

To je saopštio Jakov Milatović, nosilac liste pokreta Evropa sad na lokalnim izborima u Podgorici.

"Umjesto toga, za potrebe predstave apsurda, bavi se ozelenjavanjem gradskih površina, u potpunosti zapostavljajući prigradska naselja, pogotovo ona u kojima nema podršku. Stavljajući se u ulogu šefa zelenila, zaboravlja da život postoji i van domašaja njegovih očiju i klijentelističkog kruga DPS-a", dodao je Milatović.

Glavni grad, smatra on, zaslužuje lokalnu samoupravu koja je posvećena rješavanju svih nagomilanih problema, poništavajući ambijent divljeg zapada koji je refleksija postojećih upravljačkih struktura, šerifa, činovnika afera, koverti i piona, i onih koji nemaju hrabrost da tome stanu na kraj.

"Imao sam prilike da studiram i radim u nekoliko zemalja svijeta, u gradovima koji su usmjereni prema građanima i prepoznati po viziji koja ih je uobličila. Kako svoju budućnost vidim ovdje, želim da ovaj grad učinim smislenim za život svih građana. Da je DPS imao volju i viziju, ne bismo u 21. vijeku pričali o vodosnabdijevanju i izgradnji puteva. Gradskom pozorištu ne bi trebalo 10 godina da se sagradi, a pitanje izmještanja kolektora bi već bilo riješeno. Novosagrađena naselja u Podgorici bi bila zaokružena i imala bi domove zdravlja, vrtiće i osnovne škole", naveo je Milatović.

Kaže i da da je DPS imao dobre namjere prema građanima, ne bi se pričalo o platama i penzijama koje su ispod granice ljudskog dostojanstva i o mladima koji ne vide budućnost u Crnoj Gori.

"Odgovornim upravljanjem svim resursima, posebno Podgorice koja predstavlja administrativni, univerzitetski, zdravstveni i razvojni centar Crne Gore - možemo da govorimo o napretku cijele Crne Gore", zaključio je Milatović.