Abazović: Crna Gora odgovorni NATO saveznik

Predsjednik Vlade istakao je da je Vojska kroz istoriju dala ključan doprinos stvaranju države

6069 pregleda 8 komentar(a)
Abazović na ceremoniji, Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Abazović na ceremoniji, Foto: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, poručio je da Vojska ima važnu ulogu u očuvanju mira, stabilnosti i ekonomskog progresa građanske i evropske Crne Gore.

Abazović je čestitao je 7. oktobar, Dan Vojske Crne Gore (VCG) ministru odbrane Rašku Konjeviću, načelniku Generalštaba brigadnom generalu Zoranu Lazareviću, oficirima, podoficirima, vojnicima i civilnim licima u službi u VCG.

Iz Kabineta Predsjednika Vlade Crne Gore saopštili su da je Abazović istakao da je Vojska Crne Gore kroz istoriju dala ključan doprinos stvaranju države.

"Iako drugačiju, vojska danas ima nimalo manje važan značaj. U kontekstu invazije Ruske Federacije na suverenu Ukrajinu, naše punopravno članstvo Crne Gore, kao stub naše spoljne politike, naročito dolazi do izražaja", kazao je Abazović.

Dodaje da VCG bespogovorno daje doprinos miru i stabilnosti u svijetu, a naši vojnici u nekoliko država svijeta, sa ponosom predstavljaju državu, zastavu i Vojsku Crne Gore, promovišući našu zemlju kao odgovornog NATO saveznika.

Abazović je prisustvovao danas svečanoj ceremoniji povodom 7. oktobra, Dana Vojske Crne Gore.

Bonus video: