Drašković: Populizam i vjerski fanatizam unijeli haos u vrijednosni sistem

"Dugoročno se nanosi šteta i djeci i društvu u cjelini, te je stoga potrebno da se vratimo sebi i okrenemo modernim građanskim obrazovnim potrebama", rekla je Drašković

3370 pregleda 16 komentar(a)
Drašković, Foto: DPS
Drašković, Foto: DPS

Kandidatkinja za odbornicu koalicije "Prava stvar, zajedno Bar" Vesna Drašković saopštila je da je u prethodne dvije godine došlo do urušavanja kompletnog obrazovnog sistema, te da su populizam i vjerski fanatizam unijeli haos u vrijednosni sistem.

"Dugoročno se nanosi šteta i djeci i društvu u cjelini, te je stoga potrebno da se vratimo sebi i okrenemo modernim građanskim obrazovnim potrebama", rekla je Drašković, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Koaliciju "Prava stvar, zajedno Bar", na lokalnim izborima 23. oktobra u Baru pored DPS čine i Socijaldemokratska partija (SDP) i Liberalna partija (LP).

Kandidat za odbornika sa te liste Omer Vukić osvrnuo se na problem sa izgradnjom puta kroz Mrkojeviće.

"Usljed nebrige dvije vlade post tridesetoagvustovskog perioda očekivana rekonstrukcija puta kroz Mrkojeviće nije započeta i pored činjenice da je Opština Bar za tu namjenu uplatila oko 700.000 eura, kao i činjenice da je urađena projektno-tehnička dokumentacija", rekao je Vukić, piše u saopštenju DPS.

Vukić
Vukićfoto: DPS

Vukić je dodao da je tako nešto nedopustivo i najavio da će se koalcija čiji je dio zalagati da se u narednom periodu ovaj projekat realizuje.

Odbornički kandidat Aleksandar Barlović je istakao da će se i u narednom četvorogodišnjem mandatu kroz povećanje socijalnih izdvajanja iz lokalnog budžeta, nastaviti sa brigom o potrebama svih kategorija stanovništva Bara.

Barlović
Barlovićfoto: DPS

"Osnivamo sigurnu kuću za žene i djecu žrtve porodičnog nasilja i pokrećemo rad Fonda za liječenje naših sugrađana", najavio je Barlović, piše u saopštenju DPS.

Bonus video: