DPS: Licemjerno je da dok vrši odmazdu u ANB, Abazović nariče nad sudbinom civila koje su ruski projektili ubili

"Njegov napor da se dodvorava rusko-srpskim centrima, i da umjesto evropske slijedi agendu iz Foče i sa Zlatibora koju mu je izdiktirao njegov "prijatelj" a slučajno i ruski obavještajac, satjerao ga je u ćošak"

5505 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Zaista je licemjerno da dok vrši odmazdu u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB), smjenjujući Sava Kenteru i službenike te agencije koji su radili na akciji suzbijanja ruskog uticaja i identifikaciji ruskih špijuna, predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović nariče nad sudbinom nedužnih civila koje su ruski projektili noćas gađali i ubijali, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Vlada Crne Gore je 7. oktobra na elektronskoj sjednici smijenila je Sava Kenteru sa mjesta direktora ANB, na predlog Abazovića.

Povezani članci

07. Oktobar 2022.

Vlada smijenila Kenteru

Abazović je ranije danas osudio jutrošnje raketne napade na Kijev i druge ukrajinske gradove.

"Davno smo ga upozorili da ko na dvije stolice sjedi taj sa obje padne. Njegov napor da se dodvorava rusko-srpskim centrima, i da umjesto evropske slijedi agendu iz Foče i sa Zlatibora koju mu je izdiktirao njegov "prijatelj" a slučajno i ruski obavještajac, satjerao ga je u ćošak. Sa tog mjesta, sužene perspektive, sa jedne strane pokušava da se opravda svojim "prijateljima" i kazni one koji su identifikovali rad ruske obavještajne službe na teritoriji naše države, i spriječili njeno dalje širenje, a sa druge gleda način kako da svoju ulogu zamaskira, i spriječi okončanje istrage", ističe se u saopštenju DPS.

Iz te partije su dodali da "vidljivo pomućene svijesti od raznih strahova koji ga ovih dana obuzimaju, premijer vlade u tehničkom mandatu, ni kući ne smije doći, već se sa svojom svitom šeta po bijelom svijetu, i troši resurse države koja je pred bankrotom".

"Žalosno je, ali Abazović je uspio ono što malo ko može - da za nekoliko mjeseci pređe put od kandidata za evropskog do ucijenjenog (proruskog) premijera", zaključuje se u saopštenju DPS.

Bonus video: