Nikčević: Vjerujemo u budućnost jednakih prava za sve, pravo na dostojanstven život u zdravom okruženju

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković kazao je tom prilikom da je Tivat grad koji je prosperirao u prethodnih dvadesetak godina, i da je u tom periodu postao elitna tačka i biser Crne Gore ali i crnogorskog turizma.

1835 pregleda 9 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nositeljka liste koalicije ”Prava stvar, Za Tivat svih nas - DPS, SD, SDP, LP” Dubravka Nikčević kazala je da u njihovom programu jasno navode da vjeruju u budućnost jednakih prava za sve, pravo na dostojanstven život u zdravom okruženju.

Ona je govorila na predstavljanju kandidata za odbornice i odbornike u SO Tivat na predstojećim izborima, kao i predizbornog programa koalicije, a koje je održano sinoć u multimedijalnoj sali Opštine.

Kako je kazala, koalicija je kreirala "ambiciozan ali i realan program, čijom implementacijom će biti unaprijeđen kvalitet života u svim oblastima".

"Ne smijemo gubiti vrijeme na zablude prošlih vremena i prevaziđenih ideologija, zato trebamo raditi za budućnost, za naše mlade, za naše građanke i građane i u trećoj dobi. Moramo se fokusirati na razvoj, zeleni i održivi. Hoćemo da mlade ljude zadržimo da žive, da rade i da stvaraju uspješne karijere u svom gradu a zato, pored podsticaja za razvoj biznisa i preduzetništva, složićete se, trebaju nam i drugi uslovi. Trebaju nam i dobri vrtići i dobre škole i kvalitetan kulturni i sportski život i svi ostali sadržaji", poručila je ona.

Kandidat sa odbornika, Zdravko Mitrović, kazao je da je pred Tivćanima nikad lakši izbor jer kako je naveo, biraju između onih koji su ovaj grad vratili u devedesete i onih koji će mu vratiti stari sjaj.

"Međutim tu i leži ona zamka našim Tivćanima, da svi moramo da im poručimo da izađu na izbore i glasaju za nas. Da se ne uljuljkaju, iz prostog razloga što je to njihov cilj, da vi ne izađete na izbore", rekao je Mitrović.

foto: DPS

Njegov kolega sa koalicione izborne liste, Aleksandar Đurović, istakao je da razvojem i vođenjem Tivta mora se obezbijediti bolji kvalitet života našim sugrađanima bez diskriminacija ili zloupotreba, bez revanšizma i podjele, bez krutih stavova, otvorenog srca i uma prema svima koji žele dobro i dijele našu ljubav prema Tivtu.

"Naš grad se danas još jednom nalazi na prekretnici. Da li će njime upravljati građani Tivta ili centri moći van našeg grada i naše države, oni koji će da nas dijele, svađaju i huškaju jedne na druge ili oni koji nas spajaju i ujedinjuju", rekao je Đurović.

foto: DPS

Odbornički kandidat Vatroslav Belan istakao je važnost izbora 23. oktobra.

"Napravili smo promjenu 2020. godine i u prethodne dvije godine smo vidjeli kakav je bio sadržaj tih promjena. Moramo se mijenjati, iz dana u dan, iz godine u godinu, ali promjene koje pravimo moraju biti nabolje“, kazao je Belan i dodao da razvijeni svijet radi na konstantnom unaprijeđivanju uslova za humaniji život u urbanim cjelinama.

"Razvijaju se nove tehnologije, infrastrukturna rješenja, projekti u oblasti održivog razvoja i zelene ekonomije, pametni gradovi, inovativna rješenja za podršku lokalnoj biznis zajednici, kojima se rješavaju svakodnevni problemi građana", dodao je on.

foto: DPS

Na skupu su se obratili i potpredsjednik DPS Jevto Eraković, potpredsjednik SD Boris Mugoša, zamjenik predsjednika SDP Borislav Banović i predsjednik LP Andrija Popović. Na tribini su bili prisutni i koordinatori za Tivat, ispred DPS Crne Gore, Nikola Janović i Aleksandar Pavićević.

Eraković: Tivat prosperirao u prethodnih dvadesetak godina

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković kazao je tom prilikom da je Tivat grad koji je prosperirao u prethodnih dvadesetak godina, i da je u tom periodu postao elitna tačka i biser Crne Gore ali i crnogorskog turizma.

“Prije svega želim da čestitam i da se zahvalim našim divnim damama koje su nosioci ove liste i ujedno i poruka svim građankama Crne Gore koje su protekle dvije godine pokazale da im ne manjka ni hrabrosti, ni znanja, ni mudrosti da brane Crnu Goru, da brane građanske vrijednosti. Tako kako su one branile Crnu Goru, siguran sam i da će naše Tivćanke na pravi način odbraniti Tivat i donijeti nam pobjedu 23. oktobra”, poručio je Eraković.

Eraković je upitao i zar "treba neki koji danas žive u Tivtu da vas ubjeđuju da treba da se vratite u srednji vijek?"

"Zar treba padobranci da vam govore kako da i kako da se odnosite prema svojim komšijama? Naravno da ne, vi treba da gledate u svijet, treba da gledate u svoje komšije, da jačate građansku svijest Tivta i da ovaj grad i dalje razvijate i da budete ono što jeste, ponos Crne Gore i ponos crnogorskog turizma”, kazao je on.

foto: DPS

Eraković je istakao da je "dobar rezultat izvjestan, da će lista “Prava stvar, Koalicija Za Tivat svih nas” pobijediti na predstojećim lokalnim izborima, ali i pozvao da se niko ne smije uljuljkati u preostalih desetak dana".

"Imamo ispred sebe sve, imamo argumente, imamo ljude, imamo kvalitet, imamo program, širimo ljubav, širimo pozitivnu energiju, samo ćemo tako i da nastavimo. Prema tome, sa argumentima, sa pravim stvarima, možemo svakog da pogledamo u oči, možemo svakom da kažemo šta želimo za Tivat, šta želimo za Crnu Goru”, ocijenio je on.

Eraković je poručio i da se u budućem periodu nastavi sa radom za dalji prosperitet Tivta, "kako bi ovaj grad ponovo bio uzor i simbol Crne Gore".

"Kada uporedimo šta smo uradili u Tivtu u prethodnom vremenu, da li možemo uporediti Porto Montenegro, da li možemo uporediti Lušticu bay, da li možemo uporediti sve ono što je urađeno u Tivtu sa otvaranjem trotoara tzv. trotoar koalicije. Nećemo im dozvoliti da oni zapečate Tivat. Kao što nećemo dozvoliti onim izdajnicima i onim zastupnicima interesa tuđih država na nacionalnom planu tako nećemo ni u Tivtu dozvoliti da ga zapečate, da ga unište i da ga vrate u srednji vijek. Prema tome srećna nam pobjeda”, zaključio je on.

Bonus video: