Abazović promovisao autorsku knjigu na Univerzitetu Lumsa u Rimu

Kako je pojašnjeno iz njegovog Kabineta, knjiga se bavi pitanjem globalizacije, deglobalizacije i modela etiziranja globalnog društva

3773 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović promovisao je danas svoju knjigu "Kritika globalne etike" na Univerzitetu Lumsa u Rimu.

Kako je pojašnjeno iz njegovog Kabineta, knjiga se bavi pitanjem globalizacije, deglobalizacije i modela etiziranja globalnog društva.

Na promociji su, pored autora, govorili i ambasador Gojko Čelebić i vicerektor Papinskog svećeničkog zavoda „Campo Santo Teutonico“ u Vatikanu, don Branko Jurić.

Pored studenata, predstavnika Univerziteta i zainteresovane javnosti, promociji knjige su prisustvovali i ambasadori i diplomate u Italiji i pri Svetoj Stolici: ambasador Slovenije pri Svetoj Stolici Jakob Štunf, ambasador Meksika pri Svetoj Stolici Alberto Čavaria, ambasador Srbije pri Svetoj Stolici Sima Avramović, ambasador Češke pri Svetoj Stolici Vaclav Kolaja, ambasadorka Arapske lige u Italiji i pri Svetoj Stolici Ines Mekavej, ambasador Bugarske pri Svetoj Stolici Bogdan Patašev, ambasadorka Sjeverne Makedonije pri Svetoj Stolici Marija Efremova.

Promociji su, kako je saopšteno iz Kabineta, prisustvovali i ambasadori u Italiji, Austrije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Srbije, Jan Kikert, Vesel Memedi, Milena Šofranac Ljubojević i Goran Aleksić.

Promociji su prisustvovali i zamjenici ambasadora Turske i Austrije pri Svetoj Stolici, šefovi Misija pri Svetoj Stolici Albanije i Rumunije, kao i predstavnik ambasade Hrvatske pri Svetoj Stolici.

Bonus video: