Popa: Konsenzus političkih aktera da bude iznad partijskih interesa

Šefica Delegacije EU je istakla da izvještaj Evropske komisije o napretku prepoznaje političke tenzije, polarizaciju, odsustvo konstruktivnog angažmana između političkih partija i neupjeh u izgradnji konsenzusa o ključnim pitanjima od državnog interesa

10312 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da postoji hitna potreba da politički akteri izgrade politički konsenzus, iznad partijskih interesa, da podupru svoje riječi konkretnim djelovanjem i omoguće Crnoj Gori da krene naprijed ka EU.

Ona je istakla da izvještaj Evropske komisije o napretku prepoznaje političke tenzije, polarizaciju, odsustvo konstruktivnog angažmana između političkih partija i neupjeh u izgradnji konsenzusa o ključnim pitanjima od državnog interesa.

Popa je, tokom predstavljanja Godišnjeg izvještaja Evropske komisije o Crnoj Gori za 2022. godinu u Evropskoj kući, istakla da je crnogorska privreda zabilježila snažan oporavak u 2021. i nastavila sa rastom u prvoj polovini 2022. godine.

Istakla je da je u pravosuđu ostvaren ograničen napredak, te da ostaje da se ojača nezavisnost, odgovornost i profesionalizacija pravosuđa.

Bonus video: