Borovinić Bojović: Jedna od programskih tačaka je Socijalni fond koji će se baviti problemima samohranih majki i žena

"Na žalost, muškarci se često plaše pametnih žena, a nema potrebe da nas tako doživljavaju, jer mi nismo tu da bi bile protiv njih, mi smo upravo tu da bi bile zajedno sa njima", saopštila je Borovinić Bojović

2252 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Demokratski front
Foto: Demokratski front

Nositeljka liste "Za budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović saopštila je da je jedna od osnovnih programskih tačaka te koalicije Socijalni fond koji će se baviti problemima samohranih majki, žena, kao i djece sa posebnim potrebama.

Iz te koalicije su saopštili da je u njihovoj organizaciji održana tribina posvećena položaju žena u Crnoj Gori i njihovom učešću u političkom životu.

"Kada hoćete da u politici neko nešto govori, onda pitajte muškarce, ali kada hoćete da u politici neko nešto uradi, onda pitajte ženu. Na žalost, muškarci se često plaše pametnih žena, a nema potrebe da nas tako doživljavaju, jer mi nismo tu da bi bile protiv njih, mi smo upravo tu da bi bile zajedno sa njima", saopštila je Borovinić Bojović.

Kako je kazala, obično njihovim političkim oponentima najviše smetaju žene "koje nisu potkupljive, koje su hrabre, koje se ničega ne plaše".

"A mi smo žene koje se ničega ne plaše. U Crnoj Gori tradicionalno su žene koliko god da su na bilo koji način bile marginalizovane, uvijek u istoriji zauzimale veoma važno mjesto. Sigurna sam da među vama sada, koje sjedite tu postoje žene koje će sigurna sam obilježiti budućnost ovoga grada i Crne Gore", poručila je ona.

Istakla je da će se osim Socijalnog fonda baviti i mnogim drugim problemima "jer nas čeka izuzetno težak posao, a sigurna sam da će moja glavna desna ruka upravo da budu žene".

foto: Demokratski front

"Zato je za mene posebno zadovoljstvo i čast što predvodim listu velike koalicije okupljene oko Demokratskog fronta "Za budućnost Podgorice", ali dodatna obaveza, odgovornost i čast prema svima vama, prema ženama u velikoj koaliciji i prema svim ženama koje žive, rade i bitišu u Podgorici", navela je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je dosta bilo onih koji su radili tako kako su radili, "koji su namještali poslove jedni drugima, koji su pravili namještene konkurse, tendere, javne nabavke".

"Mi ćemo raditi drugačije i na svaki konkurs koji bude otvoren, moći će da se jave svi oni koji imaju prave reference i proći će ,naravno, samo oni koji zaslužuju da budu na tim mjestima", zaključila je ona.

Bonus video: