Janović: Prethodne dvije godine pokazale šta Crnoj Gori ne treba

"Zato smo joj potrebniji, svi do jednog, više nego ikad prije", kazao je funkcioner DPS-a

4313 pregleda 7 komentar(a)
Sa skupa, Foto: DPS
Sa skupa, Foto: DPS

Prethodne dvije godine pokazale su šta Crnoj Gori ne treba i šta Crna Gora ne zaslužuje, kazao je poslanik i član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović.

"Zato smo joj potrebniji, svi do jednog, više nego ikad prije. Iz dana u dan, dokazujemo da znanje i sposobnosti koje imamo u našim redovima, a koji su na najbolji mogući način predstavljeni i kroz ovu danilovgradsku listu, nemaju alternativu, ukoliko želimo da ovaj grad nastavi da se razvija”, poručio je Janović u Danilovgradu.

U toj opštini je održana panel diskusija, koju je organizovao Savjet mladih danilovgradskog DPS-a, na kojoj su, između ostalog, predstavljeni kandidati za odbornike iz redova mladih na izbornoj listi “Prava stvar, Koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad” (DPS-SD-LP).

Janović je rekao, kako je saopšteno, kako je uvjeren da "energija koja se osjeća u redovima Savjeta mladih najavljuje još jednu pobjedu naše politike" u Danilovgradu.

Psihološkinja Anđela Novaković, koja je "iskazala punu podršku" koalicionoj listi DPS-SD-LP, osvrnula se na Međunarodni dan mentalnog zdravlja, te istakla da u Danilovgradu funkcioniše Centar za mentalno zdravlje, čiji značaj, kako je kazala, prepoznaju građanke i građani.

“Vjerujem da lokalna samouprava u narednom periodu može pružiti još snažniju podršku prevenciji mentanih poremećaja. U tom dijelu od izuzetnog značaja je edukacija, u čijim okvirima mladi mogu da imaju veoma bitnu ulogu. Vjerujem da i Savjet mladih može biti ozbiljan resurs za ostvarenje te namjere u našoj društvenoj zajednici”, rekla je Novaković.

Predsjednik Savjeta mladih DPS Danilovgrad i kandidat za odbornika Milan Brajović kazao je da je ponosan, jer organizacija koju predvodi ima sedam predstavnika na izbornoj listi.

“Sve je to posljedica našeg vrijednog i posvećenog rada koji je nametnuo neku novu perspektivu iz koje grad posmatra mlade političare, ali i obezbijedio povjerenje naših sugrađanki i sugrađana koje nam u svakodnevnoj komunikaciji iskazuju”, poručio je Brajović.

Marija Popović, sekretarka Savjeta mladih DPS-a i kandidatkinja za odbornicu, podsjetila je na rezultate koje je postiglo Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa Janovićem.

“Za vrijeme tog mandata kreirana je prva Nacionalna strategija za mlade, započeta izrada lokalnih akcionih planova za mlade, pokrenuta priča sa omladinskim servisima koji su tada služili svojoj svrsi”, istakla je Popović, dodajući da je danilovgradska lokalna samouprava "uvijek imala sluha" za sve potrebe i probleme mladih.

Član Glavnog odbora Savjeta mladih DPS-a i kandidat za odbornika na predstojećim izborima, Miroslav Popović, rekao je da je Opština Danilovgrad, iako to primarno nije njena nadležnost, uložila napore da unaprijedi uslove u obrazovnim ustanovama.

“Uvjeren sam da ćemo imati priliku da u novom mandatu, u domenu naših mogućnosti i nadležnosti radimo na tome da stvorimo još bolje uslove u kojima će danilovgradski klinci imati priliku da stiču nova znanja i vjestine koja će u krajnjem služiti ovom gradu”, rekao je Popović.

U saopštenju se navodi da je sa panel diskusije "poslata snažna poruka da će na krilima energije mladih, koji su sve što znaju stavili na raspolaganje Danilovgradu", biti obezbijeđena još jedna "ubjedljiva pobjeda DPS i njenih koalicionih partnera" u toj opštini.

Događaju su prisustvovali predsjednik Opštine Danilovgrad i nosilac liste “Prava stvar, Koalicija Stabilno naprijed za Danilovgrad” Branko Bošković, član Predsjedništva DPS-a Draško Došljak, članovi Izvršnog odbora DPS-a Andrija Radman i Aleksandar Pavićević, predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Radoslav Jovanović, predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokrata Danilovgrad Radovan Radulović, predsjednica Savjeta mladih DPS-a Sonja Milatović sa članovima Predsjedništva Kristinom Šćepanović i Mustafom Pepićem, i drugi.