Abazovićeva Vlada ima ocjenu 2,25, Damjanović najbolje ocijenjeni ministar

Izvršni direktor agencije DAMAR Vuk Čađenović je saopštio da 56 odsto građana smatra da je 43. Vlada više okrenuta interesima Srpske pravoslavne crkve (SPC) nego Crne Gore, te da je Crna Gora okrenuta interesima Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića

25279 pregleda 61 komentar(a)
Uljarević, Foto: Boris Pejović
Uljarević, Foto: Boris Pejović

Vlada Dritana Abazovića dobila je ocjenu 2,25 na skali od 1 do 5 i gore je ocijenjena nego Vlada Zdravka Krivokapića, kaže izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević.

Nalazi istraživanja u okviru zajedničke inicijative CG puls (CGO i agencija DAMAR) pokazuje da 50,3 odsto građana misli da je Vlada ispod očekivanja, a 36,6 odsto smatra da je transparentnost ove Vlade ista kao i prethodne.

Uljarević je kazala da Abazović uživa manje povjerenja od Krivokapića.

"Uopšte mu ne vjeruje 46,9 odsto građana", navodi Uljarević.

Po istraživanju oko četvrtine građana misli da premijer nema isti odnos prema svim medijima.

Uljarević je saopštila da je najbolje ocijenjen ministar finansija Aleksandar Damjanović, za kojim slijedi Abazović.

Najgore su ocijenjeni Filip Adžić, Fatmir Đeka i Adrijan Vuksanović.

Uljarević je ukazala na to da CG puls nema veze sa istraživanjem rejtinga političkih partija niti sa predstojećim izborima, te da na njih ne može imati uticaja.

Broj onih koji smatraju da je tužilaštvo konačno počelo da radi poraslo je za 17 odsto. Raste broj i onih koji smatraju da će predmet istraga biti samo oni kojih se partije odreknu.

"Crna Gora okrenuta interesima Vučića"

Izvršni direktor agencije DAMAR Vuk Čađenović je saopštio da 56 odsto građana smatra da je 43. Vlada više okrenuta interesima Srpske pravoslavne crkve (SPC) nego Crne Gore, te da je Crna Gora okrenuta interesima Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića.

Dodao je da potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC kao brzopleto ocjenjuje oko 36 odsto građana.

Prema njegovim riječima, 53 odsto građana smatra da su vanredni izbori najbolje rješenje za izlazak iz krize.

Čađenović je ukazao na to da je više od polovine građana izjavilo da živi isto kao i prethodne godine, te da njih 80 odsto smatra da socioekonomske teme nijesu u fokusu političara.

"Da Crna Gora ide u pogrešnom smjeru smatra 62 odsto građana a u dobrom 21 odsto. Da je zemlja u stanju stagnacije misli nešto više od petine građana", istakao je Čađenović.

On je rekao da građani najviše povjerenja imaju u zdravstveni sistem, policiju i obrazovni sistem, dok najmanje vjeruju političarima.

Bonus video: