Jovović: Učinićemo sve kako bi Bjelasica bila dostupna turistima svih 12 mjeseci

"Promovisaćemo njene aktivnosti i ljepote kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou"

2084 pregleda 6 komentar(a)
Jovović, Foto: GP URA
Jovović, Foto: GP URA

Predsjednik mjesnog odbora Građanskog pokreta URA u Nikoljcu, Saša Jovović, poručio je da se rijetko koja planina, kao Bjelasica, može pohvaliti takvim bogatstvom i sadržajem, gdje svako može pronaći ono što mu odgovara i jednostavno uživati u prirodi.

Stoga će, kako kaže, GP URA, učiniti sve da planina bude dostupnija kako domaćim tako i stranim turistima svih 12 mjeseci.

"Promovisaćemo njene aktivnosti i ljepote kako na nacionalnom tako i na internacionalnom nivou", kazao je Jovović, a navodi se u saopštenju GP URA.

Pored otvaranja već započetih investicionih projekata na Bjelasici, orjentisaće se, kako kaže, na promociju bjelopoljske strane Bjelasice.

Dodaje da će raditi na unaprjeđenju sve atraktivnijeg autentičnog i sve popularnijeg katunskog turizma i promociji gastronomskih ponuda sa Bjelasičkih katuna.

Jovović je naglasio da im je u planu markiranje pješačkih i biciklističke staza, ali i otvoranje novih.

Ističe da pored toga, planiraju i osposobljavanje Planinarskog doma Cmiljača.

“Učinićemo ga dostupnim svim ljubiteljima planine. Sačuvaćemo autentičnost, atraktivnost, kao i nestvarnu i nadasve posebnu prirodnu ljepotu koju Bjelasica posjeduje”, navodi Jovović.

On je ukazao na to da će raditi na unaprjeđenju puta, zaštiti i promovisnju turističkih lokaliteta izvora rijeke Lještanice i vodopada Skakala kao značajnih turističkih atrakcija.

“Radićemo na osnaživanju i povećanju smještajnih kapaciteta u sve popularnijem seoskom turizmu kao i sveukupnim smještajnim kapacitetima. Kako bi to ostvarili, potrebna nam je vaša podrška građani. Može Bijelo Polje, Može Crna Gora”, zaključuje Jovović.

Bonus video: