Milačić: Bijelo Polje ima poljoprivredne resurse koji nijesu valorizovani na pravi način

"Oni koji su uništavali, podijelili i otjerali ljude neće više upravljati Bijelim Poljem i neće uticati na živote građana kako bi u atmosferi lažiranih sukoba gradili biznise", poručio je Predrag Terzić

3237 pregleda 8 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović

Bijelo Polje ima poljoprivredne resurse koji nijesu valorizovani na pravi način i čiji kapaciteti nijesu iskorišteni.

To je saopštio predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, obraćajući se građanima Bijelog Polja u okviru predizborne kampanje za lokalne izbore.

Milačić je poručio da će Prava Crna Gora od 23. oktobra biti dio vlasti u Bijelom Polju.

"To znači da ćemo, u što kraćem roku, pokrenuti razvojne projekte koji će, u korist svih građana, omogućiti upotrebu resursa i potencijala koje bjelopoljska opština ima", kazao je Milačić, a navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

On je kazao da Bijelo Polje ima poljoprovredne resurse koji nijesu valorizovani na pravi način i čiji kapaciteti nijesu iskorišteni.

"Zamislite koliko bi bilo značajno i za Bjelopoljce i za Crnu Goru da ovdje, u Bijelom Polju, proizvodimo domaće proizvode i otvaramo radna mjesta u različitim segmentima poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda", istakao je Milačić.

Poručio je da razvoj poljoprivrede i stočarstva mora pratiti i planski razvoj prerađivačke industrije u okviru koje će, kako je kazao, pokretati pogone za otkup, preradu i tržišnu distribuciju poljoprivrednih proizvoda.

Prema njegovim riječima to bi kraju vratilo nekadašnju poziciju regionalnog privrednog centra, a Bijelom Polju dostojanstven život i priliku da gradi ljepšu i bogatiju budućnost.

Istakao je da će se zalagati za pokretanje i razvoj prerađivačkih kapaciteta za preradu voća i povrća i kreiranje novih, domaćih brendova koji će, kako kaže, kvalitetom i cijenom najbolje zadovoljiti potrebe domaćeg tržišta, ali i poslužiti Crnoj Gori kao izvozni proizvod na koji može biti ponosna.

"Za grad razvijene privrede i poljoprivrede. Za grad industrije, proizvodnje i modernih pogona. Za grad u kome svi ljudi rade i žive od svog rada",zaključio je Milačić u obraćanju.

Osim Milačića okupljenima se obratio i nosilac liste "Predrag Terzić – Prava Crna Gora –Držimo riječ - Marko Milačić“, Predrag Terzić.

"Naš grad u kojem smo rođeni, u kojem živimo i koji volimo svim srcem ne zaslužuje tamu, nemar i nerad", poručio je Terzić.

Istakao je da odgovorno tvrdi da oni koji su uništavali, podijelili i otjerali ljude neće više upravljati Bijelim Poljem i neće uticati na živote građana kako bi u atmosferi lažiranih sukoba gradili biznise.

"U Bijelom Polju 23. oktobra pada zadnji bastion DPS-a. Bijelo Polje je naš grad, svijetle budućnosti i napretka, a svi zajedno ga oslobađamo. Držimo riječ", poručio je Terzić.

Bonus video: