Borovinić Bojović: Brojne probleme stanovnika Zabjela ne mogu riješiti oni koji su ih i napravili

"Dosta je bilo sa proizvodnjom nevolja i problema. Vrijeme je da napravimo dogovor zbog budućnosti naše djece. A prvi korak u realizaciji takvog dogovora je uklanjanje neodgovorne vlasti, koja je okrenuta samo sebi i zadovoljavanju svojih ličnih interesa"

9814 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Koalicija za budućnost Podgorice
Foto: Koalicija za budućnost Podgorice

Infrastrukturni problemi, nedostatak dobro organizovanih saobraćajnica, manjak parking mjesta, prebukiranost Osnovne škole "Oktoih", vrtića, neriješeni problemi sa vodom i kanalizacijom samo su neki od problema stanovnika Zabjela, kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu koalicije "ZA budućnost Podgorice" Jelena Borovinić Bojović.

Ona je u tom podgoričkom naselju večeras održala tribinu, i kazala da su za navedene probleme potrebna smislena i planska rješenja.

"A takva rešenja ne mogu ponuditi oni koji su proizveli probleme", rekla je Borovinić Bojović.

Kazala je, kako je saopšteno iz koalcije "Za budućnost Podgorice", i da se na primjeru Zabjela "najbolje mogu vidjeti problemi koji otežavaju svakodnevnicu građanima i građankama i ovdje i na teritoriji čitavog Glavnog grada".

"Zbog neplanske i stihijske gradnje, agresivne jurnjave za brzom i ogromnom zaradom nekolicine pojedinaca bliskih DPS-u, Zabjelčani se svakodnevno susrijeću sa raznim problemima koji ih ometaju u ostvarivanju normalnog i ugodnog života", navela je Borovinić Bojović dodajući da su Demokratska partija socijalista i njen lider Milo Đukanović "načinili ogromnu štetu u svim smjerovima i na svim nivoima".

Navela je da oni iz DPS-a "koji nude rešenja za probleme koje su sami napravili, liče na piromana koji se kandiduje da ugasi požar i koji za svoju glavnu referencu ističe svoje iskustvo u podmetanju vatre".

"Znam da su za fudbalski klub Zabjelo emocionalno vezane gotovo sve porodice ovdje. I da su neodgovorni od ovog kluba, koji je simbol Zabjela, napravili paradigmu propadanja. To je rezultat tipičnog nedomaćinskog odnosa gradske uprave prema Zabjelu i njegovim građanima. Višedecenijsko propadanje, pljačka zemljišta i kluba, otimanje imovine, zatim djeca, za koju bi bilo i lijepo i korisno, da svoje vrijeme provode na terenu i igralištima, uz trening, druženje i besplatne članarine… prinuđena su da sa svojim roditeljima plaćaju skupe treninge po privatnim balonima širom Podgorice. Ili da budu na ulici bez adekvatnih sadržaja, ostavljeni sami sebi", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je dodala da se problemi moraju rješavati zajednički "i da nema više ignorisanja građana".

"Dosta je bilo sa proizvodnjom nevolja i problema. Vrijeme je da napravimo dogovor zbog budućnosti naše djece. A prvi korak u realizaciji takvog dogovora je uklanjanje neodgovorne vlasti, koja je okrenuta samo sebi i zadovoljavanju svojih ličnih interesa".

Za budućnost podgorice Zabjelo
foto: Koalicija za budućnost Podgorice

Borovinić Bojović je istakla i da predstojeći lokalni izbori u Podgorici, ne predstavljaju samo običan lokalni izazov.

"Naš grad je istovremeno i glavni grad naše države i zato je naša odgovornost još veća. Uspjeli smo zajedno, prije dvije godine, da počnemo proces oslobođenja Crne Gore od kriminala, korupcije, nasilja, nepotizma, da zaustavimo udar na našu Crkvu i da omogućimo našem društvu smisao održavanja izbora. Smjenjivost vlasti. Kandidat DPS sakrio je ime svoje stranke iza nekakvog pokreta. Prerušili su se. Glume zabrinute i dobronamjerne ljude. Oni misle da smo naivni, oni smatraju da nismo pametni, oni misle da ih nećemo prepoznati", rekla je Borovinić Bojović.

Za nosioca liste "Svi za naš grad – dr Ivan Vuković" i gradonačelnik Podgorice, Ivana Vukovića kazala je da "nije kandidat građana Podgorice nego kandidat Bemaxa".

"Iako očajnički pokušava da sakrije svoju stranku u Podgorici, znajući koliko je neomiljena, on jeste kandidat zloglasnog DPS-a čiji je potpredsjednik. On je politički advokat svih onih direktora koji su opustošili državna preduzeća i opljačkali Crnu Goru. On je kandidat onih koji su naređivali nasrtaje na Crkvu i narod. Oni su prevaziđeni i oni će, konačno, biti poraženi", rekla je Borovinić Bojović.

Bonus video: