Zogović: Susret sa posljedicama Đukanovićeve politike rijetko gdje je surov kao u Plavu

"Potcjenjujući inteligenciju građana Plava računa da će lažnom mantrom o ugroženosti države uspjeti da mobiliše nove branioce njegovog lika i djela i njegove nelegalno stečene imovine. Jer dok su se građani naše opštine raseljavali u potrazi za egzistencijom Đukanović je slagao milione"

4810 pregleda 17 komentar(a)
Zogović, Foto: Luka Zeković
Zogović, Foto: Luka Zeković

Susret sa posljedicama politike Mila Đukanovića rijetko gdje je surov kao u opštini Plav, koju je njegova vlast sistematski uništavala decenijama, poručio je Milun Zogović, nosilac liste "Za budućnost Plava" na izborima 23. oktobra.

"Đukanović je u Plavu potvrdio da mu je političko vrijeme isteklo i da se sveo na puki sinonim za prevaziđenu retrogradnu politiku. Odbrana države od nepostojećih neprijatelja i dalje je glavna politička matrica i struna kojom bi da iznova zagolica dušu onima koje bezdušno varao decenijama", dodao je Zogović.

Dodaje da su surova realnost migracije stanovništva jedina pojava koja ima rast u opštini Plav, dok sve drugo ima trend opadanja i to geometrijskom progresijom, pa ambijent napuštenih kuća postaje dominantan.

"I baš tu na mjestu takvog 'političkog zločina' Đukanović je došao da zavrti još jedan krug. Potcjenjujući inteligenciju građana Plava računa da će lažnom mantrom o ugroženosti države uspjeti da mobiliše nove branioce njegovog lika i djela i njegove nelegalno stečene imovine. Jer dok su se građani naše opštine raseljavali u potrazi za egzistencijom Đukanović je slagao milione", istakao je Zogović.

On navodi da Đukanović sada od onih koji su uprkos teškom životu još ostali da žive u Plavu traži da ga podrže kako bi se iseljavanje nastavilo.

"Dakle, Đukanović traži da građani opštine Plav u cilju očuvanja njegovih političkih i finansijskih monopola podrže politiku koja je potpuno upropastila i devastirala našu opštinu, a građane natjerala na iseljavanje u potrazi ta egzistencijom", kaže Zogović.

On smatra da je čudno da su koalicioni partneri uopšte prihvatili dolazak Đukanovića u Plav.

"Jer odlično znaju šta mu misli 'Plavska čaršija' i da od njegovog dolaska mogu imati samo političku štetu", zaključio je Zogović.

Bonus video: