Ostojić: Razvoj Žabljaka nije naprasno zaustavljen, nego sistematski i decenijama politikom Mila Đukanovića

"Đukanović ovdje na Žabljaku kaže da su potencijali sjevera ostali neiskorišćeni i da predstavljaju razvojnu šansu. To govori nakon tri decenije vlasti u kojima su upravo on i njegov DPS devastirali potencijale sjevera, pa i Žabljaka"

2472 pregleda 3 komentar(a)
Ostojić, Foto: Prava Crna Gora
Ostojić, Foto: Prava Crna Gora

Milo Đukanović kaže da je od 30. avgusta 2020. godine naprasno zaustavljen razvoj Žabljaka. Razvoj Žabljaka nije naprasno zaustavljen, nego sistematski i decenijama politikom Mila Đukanovića, rekao je Velibor Ostojić, nosilac liste "Prave Crne Gore Žabljak" na izborima u toj opštini 23. oktobra.

On u saopštenju Prave Crne Gore dodaje i da Đukanović po običaju, opet pred izbore, obećava da će da ulaže u puteve i druge projekte na Žabljaku i ponovo očekuje da će mu građani povjerovati u priču koju ponavlja već 30 godina.

"Đukanović ovdje na Žabljaku kaže da su potencijali sjevera ostali neiskorišćeni i da predstavljaju razvojnu šansu. To govori nakon tri decenije vlasti u kojima su upravo on i njegova Demokratska partija socijalista (DPS) devastirali potencijale sjevera, pa i Žabljaka, i imao tri decenije za juče pomenute 'razvojne šanse'. Jedine šanse koje on i njegovi nisu propuštali i ovdje na Žabljaku su šanse za bogaćenje na račun ovdašnjeg stanovništva, šanse za arčenje prirodnih resursa, šanse za namještanje tendera, šanse da se ovaj narod zbog njegove politike odseljava", istakao je Ostojić.

Kaže da je žalosno da u 21. vijeku na Žabljaku ne postoje osnovni uslovi za život.

"Mnogi putevi su i dalje makadamski i u veoma lošem stanju, teško prohodni čak i za terenska vozila. Brojna sela nemaju vode, tako da su građani prepušteni sami sebi u borbi za opstanak, dok su opštinski funkcioneri iz DPS-a potpuno zaboravili na njih", rekao je.

Navodi da posebno zabrinjava činjenica da sve manje djece ide u školu na Žabljaku, tako da ih sada ima samo dvadesetak.

"Građani Žabljaka koji vole svoj rodni kraj su prinuđeni da se sele u potrazi za boljim uslovima za život, jer lokalna vlast ni ne pokušava da riješi njihove probleme iz svoje nadležnosti", dodao je Ostojić.

Žabljak ima velike mogućnosti za razvoj, kaže on, ali se te mogućnosti ne koriste da se poboljšaju uslovi života građana Žabljaka, zato što partijski uhljebi iz DPS-a i satelitskih partija misle samo na sebe.

"Predsjednik države Milo Đukanović razbirajući 'visoku' politiku ovdje na Žabljaku poručio je da će se agonija u državi prekinuti održavanjem prijevremenih parlamentarnih izbora. Pošto je ovdje riječ o izborima na Žabljaku, jedino što je sigurno je da će se trodecenijska agonija Žabljaka, koji svo to vrijeme vodi DPS, prekinuti na ovim lokalnim izborima kada partija Mila Đukanovića na Žabljaku odlazi u političku prošlost, čemu će Prava Crna Gora dati veliki doprinos", zaključio je Ostojić.

Bonus video: