"Može Podgorica - Ovo je naš grad": Rekonstruisaćemo Robnu kuću “Beograd”

"U 3.800 kvadratnih metara, koliko čuvena "Beograđanka" posjeduje korisnog prostora, sa malo ulaganja i temeljnom rekonstrukcijom, kao i opremanjem najsavremenijom tehnologijom, smjestićemo novi gradski inovaciono-preduzetnički centar, po uzoru na nikšićki "Tehnopolis" i nekadašnji biznis inkubator "Inventivnost""

2818 pregleda 3 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Koalicija "Može Podgorica - Ovo je naš grad" obećala je, ukoliko bude dio lokalne vlasti u Glavnom gradu, da če rekonstruisati Robnu kuću Beograd u strogom centru grada.

Ta koalicija danas je održača predizborni skup u centru Podgorice, a kandidat za gradonacelnika Luka Rakčević, kako je saopšteno, izdvojio je najvažnije projekte "koje planira da sprovede nakon izbora 23. oktobra i formiranja nove vlasti".

"Rekonstruisaćemo Robnu kuću “Beograd“ i u njoj smjestiti 200 start up kompanija. Umjesto namjere DPS-a da robnu kuću "Beograd" proda u bescijenje i namjesti je nekom od privilegovanih tajkuna, zgradu koja se nalazi u najstrožijem centru našeg grada ćemo temeljno rekonstruisati i u njoj smjestiti preko 150 start up kompanija. U 3.800 kvadratnih metara, koliko čuvena "Beograđanka" posjeduje korisnog prostora, sa malo ulaganja i temeljnom rekonstrukcijom, kao i opremanjem najsavremenijom tehnologijom, smjestićemo novi gradski inovaciono-preduzetnički centar, po uzoru na nikšićki "Tehnopolis" i nekadašnji biznis inkubator "Inventivnost" koji je ugasila gradska uprava", naveo je Rakčević.

On je, kako je saopšteno iz koalicije "Može Podgorica - Ovo je naš grad", naveo da će novi inovaciono-preduzetnički centar biti usmjeren na razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, obezbjeđujući kancelarijski prostor, sale za sastanke, opremu i "know how", kako bi podgoričke kompanije u što boljim uslovima započele i osnažile svoje poslovanje.

"Time pomažemo podgoričku privredu, otvaramo nova radna mjesta, jačamo mikro, mala i srednja preduzeća, ali i oživljavamo centar našeg grada - u kome su sve aktivnosti zamrle sistemskom devastacijom koju je DPS decenijama sprovodio. Nastavićemo šetalište uz Moraču: od Junion bridža do Duklje. Našu ideju o izgradnji šetališta uz rijeku Moraču, koju smo prvi prezentovali 2018. godine, a čiju prvu fazu je realizovala odlazeća gradska uprava, završićemo u najskorijem mogućem roku. Novo šetalište prostiraće se od: mosta Junion Bridž do Sastavaka; od Sastavaka uzvodno rijekom Ribnicom do Karvera; od Sastavaka do Kasarne Morača; i od Kasarne Morača do Duklje. Time bi dobili preko četiri kilometra šetalita uz naše rijeke, čime bi povezali Staru i Novu varoš, ali i obogatili turističku ponudu grada", kazao je on.

Predizbnornom skupu prisutvovali su ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, poslanik Srđan Pavićević...

Bonus video: